Bu alışkanlıklardan vaz geçin! Alışkanlıklarınız beyninize zarar veriyor!

Bu alışkanlıklardan vaz geçin! Alışkanlıklarınız beyninize zarar veriyor!

Bilim insanları tarafından yapılan yeni çalışmalara göre, kişilerin sahip olduğu bazı alışkanlıklar beyin yapısına ciddi zararlar verebiliyor. Farkına bu varmadan gerçekleştirilen günlük alışkanlıklar bazı hastalıklara da sebebiyet verebiliyor.

Benim insanları tarafından yapılan araştırmalarda, insanların gün içerisinde edindiği alışkanlıkların beyne zarar verdiği ortaya çıktı. Birçok kişi tarafından gerçekleştirilen bu davranışlar beyne zarar verdiği gibi farklı hastalıkların da meydana çıkmasına neden olabiliyor.

Uzmanlar insanları, günlük alışkanlıklarından vazgeçmesi ve bunun yerine hem beyin hem de vücut sağlığının korunabilmesi için farklı alışkanlıklar edinmesi konusunda uyarıyor. Birçok kişinin farkına varmadan edindiği bu alışkanlıklar arasında ilk sırada televizyon karşısında uzun süre zaman geçirmek yer alıyor. Uzmanlar tüm günü televizyon izleyerek geçirmenin iyi bir fikir olmadığını, bunun yerine egzersiz yaparak beyin hücrelerinin üretimine destek verilmesi gerektiğini ve günde en az yarım saat yapılan egzersiz ile sağlıklı bir beyne sahip olunabileceğini ifade etti. Aynı zamanda, günde yarım saat yapılacak egzersiz ile beyne daha fazla oksijen gitmesi sağlanacaktır.

BUNAMAYA DİKKAT

demans-bunama-16251264351625126435c2a863b354.jpg

Bilim insanları, şeker ve cips gibi abur cuburların da özellikle orta yaşlılarda diyabet ve bunun sonucu olarak bunamaya neden olduğunu açıkladı. İstenmeyen hastalıkların önlenebilmesi ve sağlıklı bir beyne sahip olunabilmesi için abur cuburlar yerine balık, zeytinyağı ve ceviz gibi sağlıklı gıdaları içeren Akdeniz diyetlerinin uygulanmasına önemli olduğunu belirtti. İnsanlarla yeteri kadar sosyalleşmekte beyin için ciddi sorunlara yol açabiliyor. Uzun süre yalnız kalmak, beyni dinç tutan uyarıcıları zayıflattığı için kaygı bozukluğuna ve depresyona neden olabilmektedir. Uzmanlar bu nedenle kişilerin uzun süre yalnız kalmaması gerektiğini ve sosyalleşmesi gerektiğinin de beyin sağlığı için önemli olduğunu ifade ediyor.

İŞLERİNİZİ DÜZENE KOYUN

Uzmanlar kişilerin birden fazla işi aynı anda yapmasının da zayıf konsantrasyona ve hafızaya, yorgunluğa, endişeye ve yüksek stres seviyesine neden olabileceğini açıkladı. Tüm bunlar zayıf bir beyin işlevine neden olabildiği için bir iş bitirildikten sonra diğerine geçilmesi gerektiğini ve düzenli bir çalışma prensibine sahip olunması gerektiği ifade edildi. Alkol tüketiminin de beyne ciddi hasarlar verdiğini ifade eden uzmanlar, aşırı alkol tüketiminin hafıza ve denge kaybı gibi ciddi sorunlara yol açabildiğini hatırlattı. Yüksek sesle müzik dinlemek de beyne zarar veren alışkanlıklar arasında yer aldı. Aynı zamanda kişiler, etrafındaki düşük enerjili kişiler nedeni ile olumsuz psikolojik etkilere maruz kalabildiği için uzmanlar, etraftaki düşük enerjili kişilerden de uzak durulması gerektiğini belirtti.