Canan Karatay bu sefer bu içeceğe dikkat çekti! Eğer ki dikkat edilmezse...

Canan Karatay bu sefer bu içeceğe dikkat çekti! Eğer ki dikkat edilmezse...

Canan Karatay’dan su ile alakalı çarpıcı açıklamalar yapıldı. Su içmenin ne kadar sağlıklı olduğu halk arasında değişmez bir doğrudur. Bilinen doğruların aksine Canan Karatay’ın yaptığı açıklamalar herkesi şaşırttı.

Canan Karatay son açıklamaları ile herkesi şaşırttı. Herkesin insan vücudunun %70’ininde su olduğunu da düşünürsek sürekli su içmesi gerektiğini düşünüyor. Yaşam tarzı, açıklamaları ve düşünceleri ile toplumun aksine yaşayan Canan Karatay’dan su içmek hakkında çarpıcı açıklamalar yapıldı. Günde en az 8 bardak su içmemiz gerektiği doğrusunu yıkan Canan Karatay konu ile alakalı yeni açıklamalar yaptı. Sürekli değil vücut istediğinde su içilmeli açıklamaları ile herkesi şaşırttı.

Ne zaman su içilmeli

Yıllardır söylenen ve uygulanan bir yapıdır günde en az 2 litre su içmek. Hiç su içmeyen insanların dahi kendisini alıştırıp günde en az 8 bardak su içmesi gerektiği söylenir. Hal böyle iken Canan Karatay su içmek hakkında yeni açıklamalar yaptı. Canan Karatay günde en az 8 bardak su içilmenin değil su içme isteği geldiği zaman su içmenin doğru olduğunu söyledi.

Canan Karatay’ın açıklamalarına göre su içmek vücut için şüphesiz çok önemli ancak ne kadar su içersem o kadar sağlıklı olurum düşüncesi bir o kadar zararlı. Çok su içmenin değil vücut istediği zaman su içmenin doğru olduğunu savunan Canan Karatay açıklamalarında ‘’Susuzluk hissi çıktığında su içmeliyiz. Bedenimizdeki su dengesini en iyi bizden başka kimse bilemez. Kendi bedeninizi dinlemeyi öğrenin." Cümlelerini kurdu.

Su orucu yapanlar dikkat

Canan Karatay son açıklamalarında su içmenin önemi ve doğru yolunu açıkladı. Sürekli su içmenin değil vücut istediği zaman su içilmeli dedi. Bu açıklamalarının üzerine su orucu yapanlara dikkat çekti. Su tüketiminde yapılan bir hatada yemekler arasında su içmektir dedi. Canan Karatay, yemek aralarında içilen suyun hem metabolizmayı yavaşlattığını ve sindirimi zorlaştırdığını söyledi. Bunun üzerine su orucu yapanlara oruçlarını öğünler arasında yapmaları gerektiğini belirtti. Canan Karatay su içmenin yanı sıra açıklamalarında içilen suyun kalitesinin de önemli olduğunu vurguladı.