Canan Karatay'dan kanser hastalığı hakkında kritik uyarı! Doğru beslenme ile iyileşme mümkün

Canan Karatay'dan kanser hastalığı hakkında kritik uyarı! Doğru beslenme ile iyileşme mümkün

Uzman Doktor Canan Karatay tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kanser ve şeker hastalığı hakkında önemli uyarılar yapıldı. Yapılan bu uyarıya göre doğru beslenme ile iyileşmenin mümkün olduğuna değinildi.

Pek çok hastalık ve doğru beslenme konusunda sık sık açıklamalar yapan Uzman Doktor Canan Karatay, yaptığı son açıklama ile birlikte de hem şeker hastalığı hem de kanser hastalığı konusuna değindi. Sık tüketilen pek çok besinin zaman içerisinde yanlış uygulamalar sonucunda bir zehir niteliği taşımaya başladığı öğrenilirken bununla birlikte de kanserden korunmak için de yapılabileceklerden bahsedildi.

Sağlıklı beslenme üzerine uzun yıllardan bu yana pek çok önerilerde bulunan Prof. Doktor Canan Karatay daha önce de bahsettiği şeker tüketimi konusundan bir kez daha bahsetti. Yaptığı açıklama ile birlikte özellikle de kanser hastalığına hiçbir şekilde ön açmamak için uzak durulması gereken gıdalardan birinin de şeker olduğundan bahsetti.

KANSER HASTALIĞINDAN KORUNMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Şeker tüketiminin en az seviyelere indirilmesinin pek çok hastalık için önemli olduğundan bahseden Canan Karatay, hastalıkların meydana gelmesinde en önemli etkenlerden birinin şeker tüketimi olduğundan bahsetti. Pek çok hastalığın genetik olmadığından söz ederek kanser gibi rahatsızlıklarda da iyileşmenin mümkün olduğuna değindi. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konunun doğru beslenme olduğundan söz ederek, "Bugün maalesef şeker hastalarına verilen listelerde 8-10 dilim ekmek var. Ondan sonra şeker hastalığı iyileşmez deniliyor. Şeker hastalığı ailede varsa dahi, o ailenin beslenmesine bağlıdır, yanlış beslenmesine bağlıdır. Kesinlikle genetik değildir. Şeker hastalığı da, kanser de iyileşir. Hiçbiri genetik değildir" şeklinde konuştu.

22 KÜP ŞEKER ETKİSİ

Kişilerin sağlıkları için yediğine, içtiğine dikkat etmesi gerektiğinden bahseden Canan Karatay, özellikle de şekerli içeceklerden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Bir bardak şekerli içeceğin içerisinde 22 küp şeker bulunduğundan bahsederek şekerli olan tüm içeceklerden uzak durulması gerektiğini açıkladı. Her şeyin yediğimiz, içtiğimiz ve yaşama biçimimiz ile ilişkili olduğunu da açıklayan Canan Karatay, son olarak da şeker hastalığı hakkında önemli bir noktaya değindi. "Açlık kan şekerinizi ölçtüğünüz zaman normal ise şeker hastalığım yoktur diye kanmayın. Ya tokluk şekerine bakılacak, ya da kan insülinine. En hassası kan, insülin değeridir. İnsülin en önemli hormonlardan biridir" ifadeleri ile kişilerin bu konuda herhangi bir şekilde yanılmamalarının önemli olduğundan bahsetti.