Çatı Davası sanığıyken AK Parti Genel Merkezi’ne atanan Şahin FETÖ’den AKlandı

Çatı Davası sanığıyken AK Parti Genel Merkezi’ne atanan Şahin FETÖ’den AKlandı

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla “örgüt üyeliği”nden yargılanan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin beraat etti.

Çankırı Ağır Ceza mahkemesinde görülen FETÖ Çatı Davası’nın kritik sanıklarından AK Parti eski milletvekili Avukat İdris Şahin bugün yapılan duruşmada berat etti.

15 Temmuz sonrası Çankırı'da FETÖ'cü işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişiye yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve hazırlanan Çatı İddianamaesinde “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, AK Parti Çankırı İl Başkanı olduğu dönemde siyasi nüfuz kullanarak işadamlarından örgüte yardım sağlamakla” suçlanan İdris Şahin, yargılama sürecinde AK PARTİ Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya'nın yardımcılığına getirilmişti.

AVAZTÜRK belgelere ulaştı: AK Parti Genel Merkezi’ne ‘FETÖ SANIĞI’ atamışlar!

Geçtiğimiz ay yapılan duruşmada İdris Şahin ile birlikte üç kişinin dosyası ayrılarak karar verilmek üzere ayrı duruşma ve yargılama yapılması hükmü verilmişti.

Bugün yapılan duruşmada, duruşma savcısının AK Partili İdris Şahin'in beraatı yönünde mütalaa verdiği, mahkemenin de Şahin'in beraatına kararı verdiği öğrenildi.

Bilindiği gibi benzer bir durum Muğla'da yaşanmış, AK Parti'nin Erdoğan'ın yeniden Genel Başkanlığa seçildiği 21 Mayıs 2017 tarihindeki kongresinde MKYK listesine giren Bülent Karakuş'la ilgili FETÖ'den devam eden bir soruşturma olduğu ortaya çıkmış, Karakuş'un kongrede MKYK’ya seçilmesi sonrasında, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı 3 savcı imzasıyla soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermişti.

FETÖ Çatı Davası'nda AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İdris Şahin için FLAŞ karar: Dosyası ayrıldı

AK Parti Genel Merkez yöneticisi ve Çankırı eski milletvekili Avukat İdris Şahin'in de AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atanmasından sonra beraat etmesi dikkat çekti.

 

AVAZTÜRK

İlgili Haberler