Çay poşeti ile evde göz tedavisi! İşte çay poşetlerinin gözlerdeki inanılmaz faydaları!

Çay poşeti ile evde göz tedavisi! İşte çay poşetlerinin gözlerdeki inanılmaz faydaları!

Evde göz tedavilerinin yapılması da tercih edilen çay poşetleri, gözlerde meydana gelen koyu halkaları, şişlikleri ve kızarıklıklara azaltmaktadır. Aynı zamanda çay poşetleri, farklı göz rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Gözlerde meydana gelen koyu halkalar, şişkinlikler ve kızarıklıklar farklı nedenlerden dolayı oluşabilmektedir. Gözlerin aşırı yorulması ve uykusuzluk gibi etmenler bu oluşumların meydana gelmesinin ilk nedenleri arasında karşımıza çıkmaktadır.

Gözlerde meydana gelen rahatsızlık verici bu durumların giderilmesi için çay poşetleri tercih edilmektedir. Gözlerin şişkinliğin giderilmesi ve kızarıklıkların azaltılmasına da etkili olan çay poşetleri aynı zamanda, tahriş olmuş ve kırmızı göz tedavilerinde de oldukça etkilidir. Doğru şekilde kullanılan çay poşetleri, gözlerde meydana gelen bu sorunların kısa süre içerisinde giderilmesini sağlayacaktır. Evde yapılabilen bu pansuman ile göz sağlığı da korunabilmektedir.

SİYAH ÇAY ANTİSEPTİK ÖZELLİĞE SAHİPTİR

gozlerinize-cay-poseti-koyarsaniz-etkisine-inanamayacaksiniz-h1532361486-50bb18.jpg

Dinlenmiş siyah çay antiseptik özelliğe sahiptir. Siyah çayın bu özelliği, pamuğa dökülerek göz üzerinde uygulanması ile gözün dinlenmesini ve mikroplar ile iltihabın çözülerek giderilmesini sağlamaktadır. Bilim insanları, göz kapaklarına uygulanacak şekersiz siyah çay pansumanı ile göz kapağındaki iltihaplanmaların, arpacık oluşumlarının, kirpik dibi iltihabının, göz kesesi iltihabının, göz kapağı yaralanmalarının ve kirpiklerde meydana gelen kepeklenme gibi birçok rahatsızlığın giderilebileceğini ifade etmiştir.

FARKLI ÇAYLAR FARKLI FAYDALAR

Yeşil çay poşetlerinin gözlerde kullanılması, gözaltı torbalarının tedavi edilmesini sağlamaktadır. Sarı papatya çayı ve yeşil çay ince çizgilerin ve kırışıklık görünümlerinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Papatya ve rezene çayı ise kırmızı göz belirtilerinin hafifletilmesi için kullanılmaktadır. Bu çaylar gözden akan fazla sıvıyı çıkartmaya yardımcı olmakta ve aynı zamanda, şişlik ve tahrişleri rahatlatılmasını da sağlamaktadır. Arpacık tedavisinde ise özellikle, tanen içeriğine sahip siyah çay poşetleri kullanılmalıdır. Kullanılacak çay poşetleri, buzdolabında bir süre bekletildikten sonra soğuk bir şekilde gözlere uygulanmalıdır. 15 ile 30 dakika boyunca kapalı gözlerin üzerine koyularak bekletilen poşetler göz bölgesindeki sorunların giderilmesine sağlayacaktır.