CHP İstanbul’a 'abi' formülü

CHP İstanbul’a 'abi' formülü

CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu’nun seçilmesi krize dönüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sahip çıkın” talimatını dinleyen olmadı. Canan Kaftancıoğlu’na cephe alan isimler “abi” formülünü dillendirmeye başladı.

YA İSTİFA YA AZİL gizemmm-002.jpg

Canan Kaftancıoğlu, koltuğuna ısınamadan CHP’de krizin adı haline geldi. Kaftancıoğlu’nun gerek Atatürk, gerek Ermeniler ve diğer bazı konularda sosyal medya üzerinden paylaştığı görüşleri özellikle ulusalcıların tepkisini çekti. İstanbul İl eski Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda milletvekili Kaftancıoğlu’na karşı bayrak açtı. Birer ikişer Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller, Kaftancıoğlu’nun ikna edilerek koltuğu boşaltması, bunu yapmaması halinde de azlini istedi. Bu isimler aynı zamanda “Abi” formülünü Kılıçdaroğlu’na önerirlerken, olumsuz yanıt aldı. Abi formülünde ise şimdilik Berhan Şimşek’in adı öne çıktı.

KURMAYLARI DA BÖLÜNDÜ

Kaftancıoğlu’nun adı üstünde süren tartışma sadece İstanbul ile sınırlı kalmadı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun çok sayıda kurmayı da Cemal Canpolat’ın etrafında toplanmaya başladı. Başta Grup başkanvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu olmak üzere bir başka genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan’ın da Canpolat’ın yanında saf tuttuğu ifade edildi. Gelişmelere el koyan Kılıçdaroğlu’nun Erdoğdu ve Tezcan’ı uyararak Canpolat’tan uzaklaşmaya zorladığı kaydedildi.

AVAZTURK