CHP lideri Kılıçdaroğlu küresel çetenin yerli işbirlikçisi gibi konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu küresel çetenin yerli işbirlikçisi gibi konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de bugün yaptığı konuşmada DEAŞ’ın 76 ilde örgütlendiğini iddia etti. Hiçbir somut veriye dayanmadan Türkiye’yi DEAŞ’ın merkezi gibi gösteren Kılıçdaroğlu bu açıklamayla küresel çeteye hizmet ettiğini gösterdi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Suriye’de öldürüldüğü açıklanan DEAŞ lideri Bağdadi’nin Türkiye’nin askeri kontrol bölgesinde olduğu bu bölgede yapılan bir operasyonla etkisiz hale getirildiği öne sürülmüş ABD tarafından Türkiye suçlanarak “Türkiye’nin açıklaması gereken şeyler var” ifadeleri kullanılmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN DAYANAKSIZ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün partisinin grup toplantısında yapmış olduğu toplantıda DEAŞ’ın Türkiye’de 76 ilde örgütlendiğini öne sürmesi ABD’nin Türkiye’ye yönelik suçlamalarına da hizmet etti. Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla Türkiye’yi uluslararası arenada “DEAŞ’a göz yuman” bir ülke konumuna soktu.

TÜRKİYE’YE KARŞI ALGI OPERASYONUNU DESTEKLİYOR!

Son dönemde buna benzer söylemleri yoğunlaştıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları Türkiye’ye yönelik “terör örgütlerini destekliyor” algısının örtüşmesi dikkat çekti.

AVAZTÜRK ÖZEL