CHP’li Belediyeler dezenfektan vurgununda çıtayı yükseltti: Hatay 3 milyon 346 bin 950 TL

CHP’li Belediyeler dezenfektan vurgununda çıtayı yükseltti: Hatay 3 milyon 346 bin 950 TL

Pandemi salgınını fırsata çeviren CHP'li belediyelerin dezenfektan 'vurgununda' çıta durdurulamıyor. İstanbul'un 1 milyon 200 binlik ihalesi Hatay'ın 3 milyon 346 bin 950 TL'lik ihalesinin gölgesinde kaldı.

Pandemi salgını sonrasında Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Merkezli bir firmadan, piyasa fiyatı 15 TL olan dezenfektanı 74 TL’den aldığı ortaya çıkmıştı. İmamoğlu yönetimi, söz konusu fiyatın aldıkları ürünün mahiyeti açısından ucuz bile olduğu gibi savunmalar getirse inandırıcı bulunmamıştı.

Bugün de bir başka CHP’li belediyenin dezenfektan alımında kafaları karıştıran rakamlar ortaya çıktı.

Gazeteci Cengiz Alaçayır’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre; CHP’li Lütfü Savaş yönetimindeki Hatay Belediyesi’nin, İhale Kanununun 21 B maddesi uyarınca pazarlık usulü 3 milyon 346 bin 950 TL bedelle dezenfektan alımı yaptığı öğrenildi.

 

hatay-dezenfektan-copy.jpg

 

Melih Sorar isimli kişiye ait 4 ay önce 10 bin TL sermaye ile kurulan şahıs şirketinin, pandemi dönemi gerekçe gösterilerek İhale Kanunun 21 B maddesine dayanarak acil işlerde cevaz verdiği pazarlık usulü ila yapılan alımda tek bir kişinin davet edildiği ve ihalenin de bu kişiye verildiği ortaya çıktı.

Melih Sorar isimli şahsa ait şahıs şirketinin bu güne kadar hiçbir kamu ihalesine girmediği hiçbir ihaleyi kazanmadığı buna rağmen CHP'li Hatay Belediyesi tarafından davet usulü pazarlığa çağrılıp ihalenin verildiği öğrenildi.

Bilindiği gibi CHP cephesi, hemen her söyleminde AK Partili belediyelerin, kamu kaynaklarını ve ihaleleri “yandaşlarına peşkeş çektiği” iddiasını öne çıkarıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Hatay Belediyesi’nin de pandemi sürecini fırsata çeviren kuşkulu ihaleleri, CHP’lilerin AK Parti’ye yönelttiği ithamların hemen tamamını kendilerinin yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

AVAZTÜRK