Deprem fırtınası nedir?

Deprem fırtınası nedir?

Bugün Gaziantep'te 6,4 ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan artçılar Ankara'dan da hissedilirken deprem fırtınası adı gündeme geldi.

Deprem fırtınası nedir? - Türkiye zor bir sabaha uyandı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta 7,7 ardından Gaziantep'te yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremlerin ardından yeniden saat 13.24'de merkezüssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yaşanan deprem Ankara'nın doğusunda da hissedildi. Deprem fırtınası Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili vurdu.

10 İLDE YIKIM YAŞANDI

Peş peşe meydana gelen depremler sonrası 10 ilde yıkım meydana gelirken yaşanan artçılar sonrası "Deprem Fırtınası" tanımı kullanılmaya başladı. Vatandaşlar, ''Deprem fırtınası nedir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

DEPREM FIRTINASI NEDİR?

Deprem fırtınası bir bölgede, birkaç gün ile birkaç hafta arasındaki bir süre içinde meydana gelen çok sayıdaki depremden oluşur. Deprem fırtınalarının bir ana deprem ile bir ilişkisi yoktur. Deprem fırtınalarının küçük ve orta büyüklüklerdeki depremlerin meydana geldiği derinliklerde, kayaların içindeki kırık, çatlak gibi gözeneklerde yer alan akışkanların çevrelerine uyguladıkları basıncın artması sonucu meydana gelmektedir.