Depresyon tedavisine doğal çözümler! Bu bitki çayları ile psikolojinizi düzletin!

Depresyon tedavisine doğal çözümler! Bu bitki çayları ile psikolojinizi düzletin!

Depresyon, birçok kişide görülebilen ve son yıllarda da görülebilme oranı en çok artan psikolojik durumlar arasında yer almaktadır. Depresyon tedavisinde kişiler, doğal bazı çaylar ile olumlu sonuçlar alabilir.

Depresyon, genel olarak ilaç ya da psikoterapi yolu ile tedavi edilmektedir. Son yıllarda özellikle görülme sıklığı artan depresyon, günlük yaşantılar, yüksek stres seviyesi ve kaygı ile içinde bulunulan şartlardan kaynaklanabilmektedir.

Uzmanlar depresyon tedavisi için mutlaka doktorlara danışma olmasını önermek ile doğal bazı bitki çaylarının tüketilmesini de tavsiye etmektedir. Doğal içerikli bitki çayları, kişilerin özellikle yüksek kaygı ve stres seviyesinin düşmesinde etkili olabilmektedir. Bu nedenle depresyon içinde doğal içerikli bitki çaylarının tüketilmesi, kişilerin olumlu sonuçlar almasına imkan sunabilmektedir. Konuya dair Diyetisyen Gözde Karaca bazı bilgiler paylaştı.

SİNİR SİSTEMİNİZİ SAKİNLEŞTİRİN

hangi-bitki-cayi-neye-yarar-5868-1.jpg

Ruh sağlığına iyi gelen bitki çayları arasında en çok tercih edilen papatya çayı yer almaktadır. Papatya çayı tüketimi, çayın sakinleştirici etkisinden dolayı kişinin sinir sisteminin de yatışmasında etkilidir. Papatya çayının antikonvülsan etkisi ile uyku ve sinir gibi şikayetlerin azaldığı bilinmektedir. Aynı şekilde rezene çayı da stres azaltıcı etkilere sahiptir. Anason çayı da sakinleştirici etkisinin yanı sıra, depresyon tedavilerinde olumlu etkilere sahip olan doğal çaylar arasında yer alır. Rezene çayı, anti inflamatuar ve antiviral etkilere sahiptir. Bu nedenle kişilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağlar.

TÜKENMİŞLİK SENDORUMA DOĞAL ÇÖZÜM

Bu kişilerde en çok görülen tükenmişlik sendromu, kronik yorgunluk, kronik halsizlik ve yüksek stres seviyesi gibi sorunlar ginseng çayı ile önlenebilmektedir. Düzenli olarak tüketilen ginseng çayı, yaşanan olumsuz ruh hallerinin tedavi edilmesine büyük ölçüde katkı sağlar. Çoğu kişi tarafından tercih edilen yeşil çay da sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip olması ile depresyon tedavilerinde olumlu sonuçların alınmasına yardımcı olmaktadır