Devletin zirvesine şok rapor! ABD PKK’yı CENTCOM şemsiyesi altına alıyor

Devletin zirvesine şok rapor! ABD PKK’yı CENTCOM şemsiyesi altına alıyor

İstihbarat birimlerinin elde ettikleri bilgilere göre; ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Suriye ve Irak’ta Ordu olarak eğitip donattığı teröristleri şemsiyesi altına aldığını da belirledi

Türkiye, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde “Sınır muhafızları” adıyla oluşturduğu 400 kişilik özel eğitimli terör örgütü PKK/YPG’li grubu tartışırken, istihbarat birimleri ise bambaşka bir gerçeğe ulaştı.

ORTAK OPERASYON

Edinilen bilgilere göre, istihbarat birimleri ABD’nin DEAŞ’a karşı geçici olarak ittifak kurduğunu açıkladığı PKK/YPG’li teröristlerle bu ilişkiyi kalıcılaştırıldı. İstihbarat birimleri tarafından konu ile ilgili hazırlanan bir rapor devletin zirvesine sunuldu. Raporda, ABD’nin  Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’lileri hızla düzenli ordu olarak eğittiği yazıldı. PKK/YPG’nin CENTCOM ile koordineli olarak tatbikat ve operasyonlara katıldıkları da anlatılan raporda, işin teröristlere ileri teknolojiyi kullanma eğitimine kadar vardırıldığına dikkat çekildi. PKK/YPG’lilerin tank başta olmak üzere her türlü zırhı aracı da kullanma yeteneği kazandığı anlatılırken, ABD’nin teröristlere özellikle uydu destekli telsiz, dinleme istasyonu ve sinyal istihbarat ekipmanlarını da verdiği vurgulandı.

YÖNETİM ABD’NİN ELİNE GEÇTİ

Öte yandan ABD, Suriye’nin kuzeyindeki YPG’nin yönetimine de el attığı bildirildi. Bu güne kadar Kandil çıkışlı teröristlerin YPG’nin yönetimde yer aldıklarına işaret edilen notlarda son dönemde ABD’nin etkisiyle inisiyatifin Suriye kökenlilere geçtiği belirlendi. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde Kandil’in talimatları ile yürütülen eylemliliğin de  son aylarda ABD’nin etkisiyle yerelleştiği ve bağımsız karakter kazandığı anlatıldı.

61 BİN 500 SİLAHLI TERÖRİST

Bu arada Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen ABD’nin YPG’li teröristlerden kurduğu sözde ordunun silahlı terörist sayısın 61 bin 500 kişiye ulaştığı da söz konusu raporda anlatıldı. Bu sayının milislerle birlikte 82 bin 500’ü bulduğu anlatılırken, Kandil’de 2 bin 500, Türkiye sınırları içinde 2 bin 500 ve şehirlerde (Meskun mahallerde) 5 bin 500 olmak üzere toplam 8 bin teröristin bulunduğu bilgisine yer verildi.

AVAZTURK