Diş eti kanaması olanlar dikkat! Diş eti kanaması farklı bir hastalık belirtisi olabilir!

Diş eti kanaması olanlar dikkat! Diş eti kanaması farklı bir hastalık belirtisi olabilir!

Birçok kişi diş eti sorunları ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Diş ve diş eti bakımları sadece görünüm açısından değil, sağlık açısından da büyük bir öneme sahiptir.

Diş ve diş eti bakımı herkes tarafından yapılması ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Diş ve diş eti bakımları sadece beyaz ve güzel dişlere sahip olmak için değil, birçok hastalığın meydana gelmesinin önlenmesi için de yapılmalıdır.

Diş eti sorunlarında herkes tarafından en sık karşılaşılan sorunların başında, diş eti kanamaları yer almaktadır. Uzmanlar, diş eti kanamalarının ciddiye alınması konusunda uyarılarda bulunuyor. Sıklıkla karşılaşılan diş eti kanamalarının, riskli hastalıkların belirtileri olabileceği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, mutlaka doktorlara başvurulması gerektiğinin de altını çiziyor.

KAN ŞEKERİNİZ YÜKSELMİŞ OLABİLİR

dis-eti-kanamasi.jpg

Diş eti kanamaları, en çok karşılaşılan diş eti sorunlarının başında gelmektedir. Yüksek kan şekerinin uyarıları arasında diş eti kanamaları yer almaktadır. Aynı zamanda diş eti hastalıkları konusunda da Diabetes UK, diyabetli kişilerin periodontal hastalık gibi diş eti problemleri geliştirme riski altında olduğunu ifade etmektedir. Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi kanayan diş etlerini; şişmiş, kırmızı ve ağrılı diş etlerini içerebilen diş eti hastalılarından biri olarak tanımlamaktadır.

AĞIZ KOKUSU VE DİŞ KAYBI

agiz-kokusu-1.jpg

Diş eti hastalıklarının ağız kokusuna ve diş kayıplarına neden olabileceği de ifade ediliyor. Diş eti kanamasının normal olmadığını açıklayan Diabetes UK, diş eti hastalığına toksinlerin diş etlerini alevlendirmesine neden olan ve diş eti iltihabı olarak bilinen plandaki bir grup bakterinin neden olduğunu açıkladı. Bu durumun zaman içerisinde diş çevresindeki kemiklerin kaybına ve diş eti çekilmesine neden olabileceği açıklandı. Diabetes UK; ‘’Dişlerinizi fırçaladı ağınızda diş etlerinin kanaması asla normal değildir ve bir diş hekimine görünmelisiniz.’’ açıklamasında bulundu.