Doğal ürünlerle sivilceleri kurutun! İşte kullanabileceğiniz bazı doğal ürünler!

Doğal ürünlerle sivilceleri kurutun! İşte kullanabileceğiniz bazı doğal ürünler!

Cilt sorunlarının başında herkesin rahatsız olduğu sivilceler gelmektedir. Kimyasal içerikli ürünler yerine tercih edilecek doğal karışımlar, sivilcelerin kurutulmasını sağlamaktadır. Bu işlemler için basit doğal malzemeler yeterli olmaktadır.

Ciltte meydana gelen sivilcelerin birçok farklı nedeni olabilmektedir. Yağlı ve karma yapıya sahip olan ciltlerde sivilce ve siyah nokta oluşumları daha fazla meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda, sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıkları da sivilce oluşumlarını tetiklemektedir.

Stres seviyesinin yükselmesi de bu oluşumlara sebebiyet verebilmektedir. Herkes pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmak ister. Bunun için özellikle kadınlar, cilt bakım rutinlerine büyük bir özen göstermektedir. Bu bakım rutinlerini doğal ürünler ile yapılması ise, cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

CANLILIK VE TON EŞİTLİĞİ ELDE EDİN

0x0-sivilceleri-kokunden-kurutuyor-parlak-ve-puruzsuz-bir-cilt-icin-kekik-tonigi-kullanimi-1667465861145.jpg

Kekik kullanımı ile hazırlanabilen tonik; hassas, sivilceli ve yorgun ciltlerde canlandırma ve ton eşitleme etkisine sahiptir. Yorgunluk belirtilerini de ortadan kaldırabilen kekik, sivilcelerin kurutulmasını da sağlamaktadır. Bu toniğin kullanılmasından önce kişilerin herhangi bir alerjik durumunun olup olmadığından emin olması oldukça önemlidir. Tonik için iki yemek kaşığı kekik ve bir bardak su yeterlidir. Bir bardak suda kaynatılacak iki yemek kaşığı kekik, süzüldükten sonra demlenmesi için on dakika bekletilmelidir. Elde edilen su, cilt bakımı ve nemlendirme işlemleri için yeterlidir. Bu karışım buhar yöntemi ile cildin yanmasına neden olmayacak şekilde uygulanabilir.

SAÇINIZA DA UYGULAYABİLİRSİNİZ

0x0-sivilceleri-kokunden-kurutuyor-parlak-ve-puruzsuz-bir-cilt-icin-kekik-tonigi-kullanimi-1667465863991.jpg

Cilt için buhar tekniği ile kullanılabilen kekik toniği, makyaj temizleme pamuğu yardımı ile cilt yüzeyine de uygulanabilir. Kekik toniği, cilt gözeneklerinin açılmasını sağlamaktadır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan kekik, sivilce ve aknelere neden olan bakterilerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılmasın ve dolayısı ile bu oluşumların giderilmesini sağlar. cildin sıkılaşmasını ve kırışık görünümünün de azaltılmasını sağlayan kekik toniği, saçlara uygulandığında ise, saçların daha sağlıklı, parlak bir görünüme sahip olmasını ve daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır. Aynı zamanda, kepek tedavisinde de kekik toniği kullanılabilir.