Doğalgaz kotası Ankaralı vatandaşı perişan etti

Doğalgaz kotası Ankaralı vatandaşı perişan etti

700 TL tutarındaki aylık limiti dolduran Tuğcan Ergüneş doğalgaz alamayınca, ailesi ile birlikte soğuğa mahkûm oldu.

Tuğcan Ergüneş, aylık doğalgaz kullanım limitini doldurduğu gerekçesiyle, sadece 20 TL’lik gaz alabildiğini, yetkililere derdini anlattığı halde kimsenin yardımcı olmadığını, kışın en soğuk zamanında Ankara ayazında kaldıklarını açıkladı. ilhami-yangin-002.png

Avaztürk’e konuşan Tuğcan Ergüneş şunları söyledi, “Çankaya Yıldız’da ikamet ediyorum. Bu civarda oturanlar bilir burası Ankara’nın en soğuk yeridir, Ankara’ya kar yağışları bile ilk olarak bu bölgeden başlar, Ankara’ya nazaran bu çevre daha soğuktur.

Bu sene başkentte ciddi bir kış olmadı. Ancak, buna rağmen, Çankaya Yıldız bölgesi çok soğuk bir mevsim geçirdi. Son günlerde ise soğuklar iyice arttı. Haliyle son bir hafta içerisinde daha fazla doğalgaz tükettik.

Bugün doğalgazımız tükenmek üzereydi. Hemen giderek doğalgaz kartıma yükleme yapmak istedim. Fakat gişedeki görevliler, aylık 700 TL olan limiti aşmak üzere olduğumu, ancak 20 TL’lik kotam kaldığını, 20 TL’den fazla doğal gaz alamayacağım söylediler.

 

1-036.jpg

Havaların bilhassa bu günlerde çok soğuk olduğunu söyleyerek, yardımcı olmalarını, en azından bu ayı idare edebileceğim bir oranda doğalgaz satmalarını rica ettim. Fakat ne dediysem dinlemediler. Bizim böyle bir şey yapmaya yetkimiz yok, gidin kime şikayet ederseniz edin dediler.

 

44.jpg

Ergüneş gece sıcaklıklarının eksi 6-7 derecelere düştüğü böyle bir kış ortasında ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden yardım ve anlayış bekliyorum dedi.

AVAZTURK