Dördüncü ittifak açıklandı! Yer alacak partiler belli oldu

Dördüncü ittifak açıklandı! Yer alacak partiler belli oldu

2023 genel seçimlerine katılacak dördüncü ittifak belli oldu. İşte yer alacak partiler listesi...

Dördüncü ittifak açıklandı! Yer alacak partiler belli oldu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs sinyali siyasi partileri harekete geçirdi. İttifaklar kuruluyor, milletvekili aday listesi çalışmaları hızlandı, kurulacak ittifaklarda sona gelindi, seçim vaatleri yakında açıklanacak. Tek bilinmezlik 1 yılda 11 kere toplanan altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacağı bilinmiyor. Şubat ayında açıklayacakları düşünülüyor.

Türkiye 2023 genel seçimlerini bekliyor. Muhalefet partileri iktidara ilk defa bu kadar yakın olduğunu hissediyor. AK Parti, 20 yıllık iktidarında yapılanlar yapacaklarımızın teminatıdır anlayışıyla son kez seçime girecek. Türk Siyasi Hayatında son yıllara damgasına vuran seçimde kafalar karışmaya başladı. Dördüncü ittifakta yer alan partiler...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dördüncü ittifakı açıkladı. Kendi anlayışına yakın olan partilerle görüştüklerini duyurdu. Çalışmaların sona geldiğini, yakında parti isimlerini açıklayacaklarını belirtti.

Dördüncü ittifakın ayak sesleri biliniyordu. Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Ankara'da bir otelde parti kurmaylarıyla gazetecilerle buluştu. İnce, dördüncü ittifak çalışmalarına sona yaklaştıklarını ifade etti.

DÖRDÜNCÜ İTTİFAKTA HANGİ PARTİLER VAR?

Yeni ittifakta İnce'ye yöneltilen, 'İttifakınızda kaç parti var?' sorusuna, 'Şu anda görüştüğümüz partiler, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti ve Demokratik Sol Parti'dir. Onların iznini almadan bir şey söylemek istemiyorum ama konuşuyoruz ortak metinimizle ilgili. Mutabık olduğumuz pek çok alan var. Tartışmalı bir kaç alan var. Onları bir netleştirelim 6 Şubat'la ilgili kesin bir tarihimiz yok' yanıtını verdi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, altılı masa adayı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Muhalefet kanadını oluşturan genel başkanları 11 kere bir araya gelmesine rağmen halen adayını açıklamıyor. Kulis bilgilerine göre, CHP'ye üç parti destek veriyor, iki parti de olumsuz baktığı söyleniyor. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı, Akşener başbakan olma isteği masada krizi derinlere sürükledi.