Dün ‘ZULÜM 1453’TE BAŞLADI’ diyenler bugün ‘İSTANBUL’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNU’ kutlamış!

Dün ‘ZULÜM 1453’TE BAŞLADI’ diyenler bugün ‘İSTANBUL’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNU’ kutlamış!

Gazeteci Zafer Arapkirli, İstanbul’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yönelik  paylaşımlarında, CHP’li Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyen yüzde 50’ye yakın insanı “düşman” ilan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasından sonra yaşanan rövanş dalgası dünkü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla tavan yaptı. Kimi MHP’liler ve AK Partililerin “tepki oylarıyla” seçimi kazanan CHP ve İmamoğlu taraftarları, kendilerine oy vermeyenlerle muhafazakar/milliyetçi siyaseti “düşman” ilan etti.

Gazeteci Zafer Arapkirli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultanahmet Camii ve Ayasofya arasında düzenlenen kutlamaların görüntülerini, “İSTANBUL (bi nevi) DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNU KUTLUYOR” ve “İSTANBUL (bi nevi) “GELDİKLERİ GİBİ (defolup) GİTTİLER” DİYOR..” yorumlarıyla paylaştı.

Zafer Arapkirli’nin, Saadet Partisi’nin de desteklediği CHP-İYİPARTİ ve HDP(PKK) ittifakının CHP çatısındaki adayı Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kutlamaları, “İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak” olarak yorumlaması akıllara “zulüm 1453’te başladı” pankartlarını getirdi.

Arapkirli ve CHP zihniyetinin, İstanbul’un fethi olan 1453’ü “zulmün başlaması” olarak gören anlayışının bugün de İstanbul seçimlerini kazanmayı “düşman işgalinden kurtuluş” olarak değerlendirmesi, sosyal medyada özellikle muhafazakar/milliyetçi kesimde infiale yol açtı.

Arapkirli’nin bu yaklaşımı, İstanbul’da AK Parti ve MHP’ye tepki için CHP-İYİPARTİ-HDP(PKK) adayına oy veren milliyetçi/muhafazakar seçmene de ders oldu.

İŞTE ARAPKİRLİ’NİN O SKANDAL PAYLAŞIMLARI:

screenshot_1-030.jpgscreenshot_2-016.jpg AVAZTÜRK ÖZEL