Dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri açıklandı! İlk sıradaki web site dikkat çekti

Dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri açıklandı! İlk sıradaki web site dikkat çekti

Dünyanın en çok ziyaret edilen web siteleri açıklandı. Bu sitelerin ilk sırasında bulunan web sitesi ise dikkat çekti ve şaşırtmadı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri açıklandı! İlk sıradaki web site dikkat çekti: 2023 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen web siteleri listesi açıklandı. Bu listenin en başında Google bulunuyor.

İlk sırada yer alan Google 'un günde 3,5 milyardan da fazla ziyaretçisi olduğu öğrenildi. İkinci sırada yer alan web sitesi ise Google bağlı olan YouTube oldu. Bu iki sitenin toplamda gün içinde ziyaretçi sayıları şok etti. Öyle ki bu sitelerin ziyaretçi sayısı toplandığında listenin geri kalanındaki 48 sitenin ziyaretçi sayısından daha fazla olduğu öğrenildi.

Üçüncü sırada en çok ziyaret edilen site ise Meta'ya bağlı olan Facebook oldu. Facebook son dönemlerde eskiye göre biraz düşse de yine de listenin ilk sıralarında yer almayı başardı. Facebook'tan sonra gelen yani dördüncü en çok ziyaret edilen site ise Twitter oldu.

Elon Musk'ın sosyal medya platformlarını satın almasından sonra kullanıcı kaybı çoğaldı. Bunun yanında yeni kullanıcılar da elbette kazanıldı. Listede beşinci sırada yer alan web site ise Instagram oldu. Yine Meta'ya bağlı olan bu site son yıllarda güncellemeler ile gündemde. Reels özelliği ile daha çok kullanıcı çekmeyi başardı.

Ayrıca listede dikkat çeken bir özellik de genelde listenin başlarında Amerika'ya ait siteler olduğu görüldü. Beşinci sıraya kadar olan sitelerin Amerika'ya ait olduğu görülmüş oldu.

Altıncı sırada yer alan site ise Çin oldu. Arama motoru olarak kullanılan Baidu altıncı sırada yerini aldı. Yedinci sırada ise Wikipedia oldu. Listenin devamında ise sırasıyla şu siteler yer aldı; "Yandex, Yahoo, WhatsApp"