Eğitim-Bir Sen ve Ali Yalçın’ın suç duyurusunda yargı kararını verdi

Eğitim-Bir Sen ve Ali Yalçın’ın suç duyurusunda yargı kararını verdi

Eğitim-Bir Sen’in AVAZTÜRK’ü yargı marifetiyle susturma girişimi bir kez daha yargıdan döndü. MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir Sen’in, Genel Yayın Yönetmenimiz Zihni Çakır ile ilgili yaptığı suç duyurusunda soruşturma tamamlandı.

AVAZTÜRK’ün 15 Temmuz öncesinden bu yana FETÖ ile mücadele konusunda sık sık dikkat çektiği MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Sendikası’nın (Eğitim-Bir Sen) AVAZTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır’a açtırdığı soruşturmalardan birinde daha karar verildi.

Eğitim-Bir Sen ve Ali Yalçın adına avukat İsmail Aydos tarafından yapılan suç duyurusunda, Sendikanın Bodrum Temsilciliği tarafından Bodrum Milli Eğitim Müdürü’nün açığa alınması sonrası yapılan toplantıya yönelik haberimizde, “iftira” ve “hakaret” suçu işlendiği iddia edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren AVAZTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, haberde yer alan “sarı inek” hikayesinin Anadolu’da kendini kurtarmaya çalışan üstlerin alttakini de kurtarmaya çalışması durumları için aktarılan bir hikaye olduğunu, suç duyurusunun amacının, “AVAZTÜRK’ün FETÖ ile mücadeleki kararlılığını soruşturma süreçleriyle kırmayı amaçladığını düşündüğünü, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini” belirtmişti.

Soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Şubat 2018 tarih ve 2018/16302 sayılı kararıyla “hakaret ve iftira” suçlarının kanuni unsurları itibarıyla oluşmadığından “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.

Bilindiği gibi daha evvel de Eğitim-Bir Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak’ın şikayeti üzerine Muğla Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Zihni Çakır için Beraat kararı verilmişti.

egitim_bir_sen_zihni_cakir_1.jpgegitim_bir_sen_zihni_cakir_2.jpg

AVAZTÜRK