Elazığ depremi yardım kampanyasına yurtdışındaki Türkler’den büyük destek!

Elazığ depremi yardım kampanyasına yurtdışındaki Türkler’den büyük destek!

UID öncülüğünde gerçekleştirilen Elazığ depremi yardım kampanyası, yurtdışında ikamet etmekte olan Türk Toplumu mensuplarından da büyük destek gördü. 

UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) Genel Başkanı Bülent Bilgi ve ekibi, yurtdışında ikamet etmekte olan Türk Toplumu mensupları ile anavatandaki vatandaşlar arasındaki bağın güçlendirilerek sürdürülmesi yönündeki başarılı çalışmalarına devam ediyor. 

Milli dayanışmayı ulusal ve uluslararası alanda pekiştirerek sürdüren yoğun faaliyetleri bağlamında UID, kısa süre evvel Türkiye’de meydana gelen Elazığ ve Malatya depremlerinden mağduriyete uğramış vatandaşlarımıza da yönelik anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. 

Kampanyaya dair kamuoyuna seslenerek yardım cağrısında bulunan UID Genel Başkanı Bilgi, depremde vefaat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilemenin yanında; bu gibi felaketlerde gözetilmesi gereken dayanışma, birlik ve beraberliğin önemine, bir kez daha dikkat çekti. 

Üzücü depremin büyüklüğünü tekrar hatırlatan UID Genel Başkanı ‘Afet bölgesindeki kardeşlerimize, devletimiz ve devlet mercilerinin gösterdiği olağanüstü destek ve yardımlaşmaya, yurdışında yaşayan Türkler olarak da destek sağlayabilmeyi amaçladık… UID olarak, bölgedeki mağdurlara olağanüstü bir yardım sunan Kızılay’a da maddi destek sağlayabilmek için, heriki yapılanma işbirliğiyle ortaklaşa bir yardım kampanyası başlattık’ açıklamasında bulundu.
Anlamlı kampanya dolayısıyla bağışlanılmış paraların, Kızılay’ın Frankfurt’taki Ziraat Bankası hesabına doğrudan gittiğini vurgulayan UID Genel Başkanı Bilgi, simdiye değin gerçekleştirilmiş tüm bağış kampanyalarına da değinerek ‘Yaptığımız tüm bağış kampanyalarında hiçbir meblağ asla UID hesplarına gitmemektedir; Biz UID olarak konuya dair yaptığımız tüm çalışmalarda, Kızılay’la birlikte ortaklaşa program gerçeklestirmekteyiz ve bahsiedilen tüm bu meblağlar direkt olarak Kızılay’a ilk elden ulaştırılmaktadır…Yine aynı vesileyle yapılan bu yardımlarla, eksiklerin giderilmesi hususunda, biz yurdışındaki Türkler’in de katkısını sunmak istiyoruz’ hatırlatmasını yaptı. 

6d2dea63-2d71-4450-a5e7-f6101deb7057.jpg
Bu anlamlı dayanışmaya gösterdikleri desteğe dair yurtdışında ikamet etmekte olan Türk Toplumu mensuplarına teşekkür etmeyi de unutmayan UID Genel Başkani Bilgi, herkesin Kızılay’a bağışta bulunabimesi için, kampanya destek detaylarını tekrar sundu: 
ELAZIĞ DEPREMİ YARDIM KAMPANYASI
TÜRK KIZILAY/YURTDIŞINDAN BAĞIŞ İÇİN
IBAN: DE26 5122070010800000 01
SWIFT: TCZBDEFF
ad7f2419-7525-4564-a545-902627cf31b8.jpg