Fahrettin Altay-Narlıdere Metro ne zaman bitecek Başkan Soyer açıkladı

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro ne zaman bitecek Başkan Soyer açıkladı

İzmirlilerin büyük bir heyecanla beklemiş oldukları Fahrettin Altay-Narlıdere Metro inşaatında son durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı.

İzmir Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattı projesi hakkında son açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı. Tunç Soyer yapmış olduğu açıklama ile İzmir'de ulaşım yükünü büyük oranda hafifletecek büyük kolaylık sağlayacak olan projede sona yaklaşıldığı müjdesini verdi.

İzmir'de artan araç sayısı ve nüfusa paralel olarak yaşanan trafik yoğunluğu artık çekilmez bir hal alırken sorunun kesin çözümü için raylı sistem projelerine ağırlık verilmişti. Yürütülen projeler kapsamında yeni bir metro hattı müjdesi de pek çok noktadan geçen ve yoğunluk yaşanan bölgeler arasında yer alan Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattı projesi olarak öne çıkmıştı.

İZMİR FAHRETTİN ALTAY - NARLIDERE METRO HATTI PROJESİNDE SON DURUM NE?

Yürütülen metro hattı projelerini denetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklama ile son durumu İzmirlilere aktardı. Başkan Soyer tüm imkansızlıklara ve artan inşaat maliyetlerine rağmen çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak Narlıdere metrosu için de sona yaklaşıldığını açıkladı.

tunc-soyer-metro.jpg

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Soyer "Tünelleri tamamladık, sıra istasyonlarımızda. Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattında inşaat çalışmalarının yüzde 92’sini tamamladık. Açılışa çok az kaldı…" diyerek metro hattı projesinin yüzde 92'lik bölümünün tamamlandığını, İzmirlilerin beklemiş olduğu dev projenin açılışına çok az kaldığını söyledi.

FAHRETTİN ALTAY NARLIDERE METRO DURAKLARI, HANGİ GÜZERGAHTAN GEÇECEK?

Toplam 7 duraktan oluşacak yeni metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık durakları yer alacak.