FETÖ’cülerin ‘ağlayan çocuk’ operasyonu ellerinde patladı! Anne PKK’lı ağlayan çocuk görüntüsü de planlıymış

FETÖ’cülerin ‘ağlayan çocuk’ operasyonu ellerinde patladı! Anne PKK’lı ağlayan çocuk görüntüsü de planlıymış

Nerede bir mağduriyet işareti varsa üşüşen FETÖ’cülerin son oyunu ellerinde patladı. Cezaevi kapısında ağlayan çocuk FETÖ’cü bir annenin değil PKK’lı bir kadının çıktı.

15 Temmuz’dan sonra kendisine yönelik mücadeleyi manipüle etmek için kamudaki hücreleri eliyle binlerce insanı FETÖ çuvalına atarak mağduriyete oynayan FETÖ’nün son oyunu elinde patladı. Gebze Kadın Cezaevinde PKK üyeliğinden hükümlü Gülistan Diken Akbaba’nın çocuğu Miraz Akbaba’nın cezaevi kapısında ağlarken çekilen görüntüleri önce FETÖ’cü bir kadının çocuğuymuş gibi sosyal medyadan paylaşıldı. Bir dönem AK Parti’nin sosyal medya ekibinin başında bulunan eşi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kaleminde çalışan Taha Ün’ün “Sağlam İrade” isimli hesabından yapılan paylaşımda, “şu çocuğu annesiyle görüştürmeyerek fetöyle mücadele mi etmiş oluyoruz? daha üç yaşında annesinden ayrılmış bir cezaevi kapısında ağlayarak devletiyle tanışan bu masum yavru bizim geleceğimiz değil mi?” ifadeleri dikkat çekti.

 

ekran-resmi-2019-10-30-10.43.22.png

 

Albüm şeklinde hazırlanan “100 yıllık terane” isimli kitabının tanıtımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bile kullanan Taha Ün’ün bu paylaşımı kısa sürede yayıldı. Paylaşımın altına ise yüzlerce FETÖ’cünün, “mağduriyet” edebiyatı yaparak FETÖ ile mücadeleyi hedef aldığı görüldü.

Gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıksa da düne kadar AK Parti’de siyaset yapıp şimdi eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yol yürüyen bir çok isim de Taha Ün’ün PKK’lı bir hükümlünün çocuğu üzerinden FETÖ ile mücadeleyi “mağduriyet algısı” üzerinden hedef alan paylaşımını yaydı.

Oysa cezaevi kapısında annesini isteyerek ağlayan çocuk, 2017 yılında, “örgüt (PKK) üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edilen Gülistan Diken Akbaba’nın çocuğuydu. Annesinin cezası Yargıtay tarafından onanınca Miraz Akbaba da 7 aylıkken annesiyle birlikte cezaevine girmişti.

Resmi tatil olduğu için de kurallar gereği çocuk annesiyle görüştürülmemiş, babanın da bu kuralı bile bile çocuğu cezaevi kapısına götürdüğü anlaşılmıştı.

 

Olay bundan ibaretken, Mirza Akbaba’nın, cezaevi kapısında ağlayan görüntülerinin, FETÖ’cüler tarafından FETÖ’den tutuklu bir kadının çocuğuymuş gibi yansıtılması, FETÖ’nün kendine yönelik mücadeleyi akamete uğratmak için her yola başvuracağını bir kez daha gözler önüne serdi.

AVAZTÜRK