FETÖ’nün Mülki İdare soruşturmasına skandal müdahale: O hakim Şanlıurfa'ya gönderildi!

FETÖ’nün Mülki İdare soruşturmasına skandal müdahale: O hakim Şanlıurfa'ya gönderildi!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Mülki İdare yapılanmasını yürüten Tokat adliyesine bir müdahale daha geldi. Bir çok önemli ismin yakınlarının da FETÖ ilişkilerine ulaşılan Tokat soruşturmasında daha önce Tokat Cumhuriyet Başsavcısı görevden alınırken, yargı ç

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelenin yargı ayağında skandallar bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde FETÖ’nün sermaye ayağına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu iken skandal bir kararla “sağlık durumu” gerekçe kabul edilerek tahliye edilen Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı skandalına dair tepkiler dinmeden şimdi bir skandal gelişme de Tokat’ta yaşandı. Tokat’ta FETÖ’nün çoğunluğu 99, 100, 101, 102 ve 103’üncü dönem kaymakamlarda yoğunlaşan Mülki İdare Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada tutuklama ve gözaltı kararı veren Hakim Mesut Eryılmaz, bu görevinden Şanlıurfa Hakimliği’ne gönderildi. 

Daha önce de; soruşturma çerçevesinde, Mülki İdare’de 600 civarında FETÖ ile ilişkili ismin tespit edildiği soruşturmada, bir çok önemli siyasi ve bürokratın birinci derece yakınlarının da FETÖ ile ilişkilerinin tespit edildiği bir dönemde, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı bu görevinden alınmış, bu hamle soruşturmaya müdahale şeklinde değerlendirilmişti.

Şimdi de FETÖ ile ilişkisi tespit edilen 600 civarında ismin İçişleri Bakanlığına gönderilmesi sonrasında soruşturmada tutuklama ve gözaltı kararı veren Hakim Mesut Eryılmaz’ın Şanlıurfa’ya “sürgünü” andıran bir tarza gönderilmesi, “soruşturmaya yeni bir müdahale yapıldığı” kuşkularına sebep oldu.

Yargı çevreleri ve kamuoyu, Bakanlık ve HSYK’nın bu görev yeri değişiklik tasarrufunu neye göre kullandığı merak ediliyor.

AVAZTÜRK Özel