Gaziantep'i karıştıran SKANDAL: 'Dünya'nın ifadesinde, FETÖ ile suçlanan rektör değil, onu GAÜN'e getirmekle suçlanan Bağcı ihraç edildi!

Gaziantep'i karıştıran SKANDAL: 'Dünya'nın ifadesinde, FETÖ ile suçlanan rektör değil, onu GAÜN'e getirmekle suçlanan Bağcı ihraç edildi!

29 Nisan 2017 tarihinde yayımlanan 689 sayılı KHK ile Gaziantep Üniversitesi’nden FETÖ gerekçesiyle ihraç edilen 3’ü profesör 13 kişi ile ilgili şok detaylar ortaya çıktı. İhraç edilenlerin çoğunluğunun, mevcut rektör Ali Gür muhaliflerinden oluştuğu öne

AVAZTÜRK, 29 Nisan 2017 günü yayımlanan 689 sayılı KHK ile Gaziantep Üniversitesi’nden FETÖ gerekçesiyle ihraç edilen 3’ü Profesör 13 akademisyen ile ilgili şok eden detaylara ulaştı. İhraç edilen akademisyenlerin çoğunluğunun, Rektörlük seçimleri sırasında mevcut Rektör Ali Gür’e muhalif oldukları belirtilirken, Gür’ün rakibi de olan Prof. Dr. M. Tevfik Gürsoy’un bütün üniversite çevrelerinde ülkücü kimliğiyle öne çıktığı ve FETÖ ile mücadele konusunda üniversitede önde gelen isimlerden biri olduğu öğrenildi. Rektör ataması yapılan bir çok üniversitede olduğu gibi Gaziantep Üniversitesi’nde de ataması yapılan rektöre muhalif isimlerin ihraç edilmesi, akademisyenler arasında büyük rahatsızlığa sebep oldu.

GİZLİ TANIK İFADESİYLE İHRAÇTA BÜYÜK SKANDAL

Öte yandan 689 sayılı KHK’nın ihraç listesinde yer alan akademisyenlerden Prof. Dr. Cahit Bağcı’nın ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında “Dünya” kod ismiyle ifade veren Gizli Tanığın beyanlarıyla ihraç edildiği öne sürüldü.

“Dünya” kod isimli gizli tanığın 19 Ağustos 2016 tarihli ifadesinde, mevcut rektör Ali Gür’ü FETÖ’cü olmakla suçladığı görülürken, Prof. Dr. Bağcı ile ilgili beyanları da şu şekilde yer aldı: “… hizmet kanalını kullanarak Mehmet Koruk ve Abdurrahman Kadayıfçı ve Cahit Bağcı’nın yardımları ile Gaziantep Üniversitesi’ne atanmasını sağlamıştır…”

Gizli Tanık “Dünya”nın bu beyanları üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığı, ancak herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı için takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Savcılığın takipsizlik kararına rağmen, Prof. Dr. Cahit Bağcı, gizli tanık “Dünya”nın ifadesi doğrultusunda KHK ile ihraç edilirken aynı ifadede “FETÖcü olarak suçlanan” Ali Gür’ün Gaziantep Üniversitesi Rektörü olarak görevine devam etmesi, akademisyenleri isyan ettirdi. AVAZTÜRK’e konuşan akademisyenler, hakim olan kardeşi bile FETÖ’den hem de 15 Temmuz’dan hemen sonra açığa alınıp KHK ile ihraç edilmiş birinin üniversitedeki akademisyenlerin FETÖ suçlamasıyla ihracında rol almasını adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Bilindiği gibi; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün kız kardeşi Hümeyra Gür, Tatvan Hakimi görevini yürütürken, 16 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla açığa alınmış, 24 Ağustos 2016 tarihli KHK ile de meslekten ihraç edilmişti.

AVAZTÜRK/Ersin Yıldız