Genç bir cildin sırları! Yaşlanmaya karşı etkili o doğal yağlar!

Genç bir cildin sırları! Yaşlanmaya karşı etkili o doğal yağlar!

Özellikle kadınlar ciltlerinin daha sıkı bir forma sahip olması ve yaşlılık izlerinin giderilmesi için farklı teknikler denenmektedir. Cildin sıkılaşması için bu doğal yağları kullanabilir ve istenilen cilt formuna sahip olunabilir.

Her kadın cildinin daha genç, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini ister. Bunun için kadınlar, günlük olarak cilt bakım yöntemlerini uygulamaktadır. Kadınların tercih ettiği bazı cilt bakım yöntemleri de ciltlerin doğal yapısına zarar verebilmektedir. Genel olarak kimyasal içeriklere sahip olan cilt bakım ürünleri yerine doğal yağların tercih edilmesi, cilt bakımının daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan sunmaktadır.

Cilt bakımı için kullanılabilecek bu doğal yağlar ile cildin daha sıkı ve daha genç bir görünüme sahip olması elde edilebilir. Özellikle yaşlanmanın başlaması ile meydana gelen kırışıklıklar ve ince çizgiler, kullanılabilecek bu doğal yağlar ile önlenebilir.

E VİTAMİNİ KAYNAĞI AVOKADO YAĞI

640d79f1e4bfdd0850ac9603.webp

Tercih edilecek yağların etki alanları, sahip olunan cilt yapısına göre farklılık gösterebilmektedir. Kuru ciltlerin en temel ihtiyacı olan e vitamini, avokado yağının içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. E vitamini deposu olan avokado yağı, cildin nem ihtiyacını karşılamaktadır, cildin karışmasını engelleyen avokado yağı aynı zamanda, cilt üzerindeki ince çizgilerin görünümünün de hafifletilmesini sağlamaktadır. Toparlayıcı etkiye sahip olan avokado yağı Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak da cilde uygulanabilir. Ancak bu karışım, kuru ciltler üzerinde etkili olmaktadır.

CİLDİNİZİ TOPARLAYIN

Mineral ve vitamin kaynağı olan portakal yağı, cildin sıkılaşmasını, cildin toparlanmasını ve hücre yenilenmesini desteklemektedir. Doğal bir botoks etkisi sağlayan portakal yağı, pamuk üzerine 2 damla damlatılarak haftada 3 ya da 4 kez cilde uygulanmalıdır. Portakal yağının etkin içeriği hassas ciltler üzerinde farklı etkilere neden olabileceği için hassas cilde sahip kişilerin portakal yağlı tüm cildine uygulamadan önce mutlaka küçük bir alanda alerjik reaksiyonlara karşı denemesi gerekmektedir. Susam yağının kullanımı ise, ciltteki kolajen üretimini destekler ve cildin esnekliğini geri kazanmasını sağlar. Bu sayede cildin erkenden yaşlanması önlenir ve cildin nem ihtiyacı da karşılanabilir.