Gül çekildi! ittifak sağlandı

Gül çekildi! ittifak sağlandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olmayacağını açıkladığı saatlerde siyaset yeniden hareketlendi

Çatı aday konusunda ısrarlı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geri adım atarken İYİ Partiye olan küskünlüğünü de erteledi kulislerde AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu cumhurun karşısına CHP-İYİ Parti- SP-DP genel seçimlere ittifakla girme kararı aldı.

ZORAKİ NİKAH

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürdürdüğü ittifak turları nihayet sonuçlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasına çatı aday nedeniyle giren soğukluk giderildi. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olmayacağını kamuoyuna duyurmasının ardından Ankara’da CHP-İYİ PARTİ-SP-DP’nin genel seçimlere ittifakla girme konusunda anlaştıkları konuşulmaya başlandı.

AYRI CUMHRURBAŞKANI ADAYI

Öte yandan genel seçimlerde 4 partinin kendi amblemleri ile yer almaları kararlaştırılkrne  Cumhurbaşkanı adayı konusunda ise ayrı yol izleme kararı aldıkları bildirildi. CHP’de Cumhurbaşkanı adayı borsası bir Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye bir İstanbul Milletvekili  İlhan Kesici’ye bir Grup Başkanı Özgür Özel’e dönerken yine gündeme Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adı geldi. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak Yılmaz Büyükerşen düşünürken SP’nin Genel Başkanı Karamollaoğlu ve İYİ Parti’ninde Genel Başkanı Meral Akşener ile yarışa katılacağı kaydedildi. 

HDP CEPHESİDE HAREKETLİ

Bu arada HDP cephesinde de hareketlilik başladı. Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı göstermeye hazırlanan HDP’nin genel seçimlerde de Demirtaş’ı aday göstermeye hazırlanan HDP’nin genel seçimlerde de haziran hareketi-ÖDP ve diğer marjinal sol partiler ile ittifak yapmak içi çalışma yürüttüğü ifade edildi.

AVAZTURK