Günde en az 1 kere Türk kahvesi içenler DİKKAT bu haber sizin için! Şeker hastalığı, kemik erimesi ve hamileler için tehlike

Günde en az 1 kere Türk kahvesi içenler DİKKAT bu haber sizin için! Şeker hastalığı, kemik erimesi ve hamileler için tehlike

Türkiye'de neredeyse yetişkin olan tüm bireylerin tamamının en az 1 kez tüketmiş olduğu Türk kahvesinin faydası olduğu kadar ciddi zararları da olduğu vurgulandı. Özellikle çok tüketilen kahvenin hangi hastalıklara yol açacağı açıklandı. İşte detaylar...

Milyonlarca insanın gün içerisinde en az 1 kez tükettiği Türk kahvesi için kimsenin daha önce bilmediği zararlarını sizler için hazırladık. Bilinenin aksine ciddi bir bağımlılık düzeyi bulunan kahvenin içeriği ve bileşenlerinin hangi hastalıklara yol açabileceğini öğrenince kahve sıklığınızı azaltacaksınız.

turk-kahvesinde-2-yillik-artis-orani-yuzde-240-a-yaklasti-1143077-5.jpg

Günde en az 1 kere Türk kahvesi içenler DİKKAT bu haber sizin için! Şeker hastalığı, kemik erimesi ve hamileler için tehlike- Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Türk kahvesi içeriğindebol miktarda kafein bulundurması sebebi ile ciddi bir bağımlılık riski yaratabileceği gibi vücuttaki demir ve çinko emilimini hızlandırması sebebi ile de demir eksikliği yaşanmasına sebep olabilir.

Türk kahvesinin içerdiği kafein bir uyarıcı maddedir. Uyarıcı maddelerin ise bağımlılık yapıcı etkileri vardır. Sürekli olarak fazla kahve tüketirseniz vücudunuzda bağımlılık hissi oluşur ve kendinizi tatmin etmek için daha fazla kahve içmeye yönelirsiniz. Bağımlılığın sonucu olarak kendinizi mutu etmek için kahve içmezseniz mutsuz, yorgun ve kötü hissetmeniz kaçınılmaz olur.turk-kahvesi-fali-768x512.jpg

Kemik Erimesine Neden Olur

Türk kahvesinin tüketimi vücut için gerekli olan çinko, kalsiyum ve demirin vücut tarafından emilmesine engel oluyor. Bu da beraberinde kemik erimesine neden oluyor. Kemik erimesi olanlar da ise durumu daha da kötüleştiriyor.

Türk Kahvesi Tüketimi Şeker Hastalığını Tetikler

Yapılan araştırmalar sonucu bir kısım uzmanlar yemeklerden sonra tüketilen kahvenin tip-2 denilen diyabet riskini artırdığını düşünmektedir. Ancak bazı uzmanlara göre ise kahve tüketiminin tek başına kan şekerini yükseltmeye yetecek bulgular ortaya çıkmamıştır. Ancak şeker hastalarının kahve tüketimine dikkat etmelerinde fayda vardır.

Türk Kahvesi Migren Yapar Ve Baş Ağrısı Verir

Aşırı derecede Türk kahvesi tüketenler baş ağrısı yaşayabilirler. Herhangi bir beyin rahatsızlığı yaşamamak için kahve tüketiminin ölçülü olması gerekir.

Anne ve Bebeğin Gelişimi Yavaşlar

Türk kahvesi, gebelik döneminde anne ve bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Anne adayları su kaybını önlemek için kahve yerine bol su veya taze sıkılmış meyve suyu tüketmeleri gerekir.