Güzellik bakımlarının yöntemlerine dikkat edin! Bu hataları yapmayın!

Güzellik bakımlarının yöntemlerine dikkat edin! Bu hataları yapmayın!

Kadınların daha güzel ve bakımlı görünebilmek için yaptığı bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler arasında saç ve cilt bakımları yer almaktadır. Ancak, yapılan bazı hatalar istenilen sonuçların alınmasını engellemektedir.

Saç ve cilt bakımları, daha güzel ve genç görünebilmek için kadınlar tarafından yapılmaktadır. Daha sağlıklı ve parlayan bir cilt yapısı ile sağlıklı saçlara herkes sahip olmak ister. Bu nedenle kadınların kendilerine özgü birtakım güzellik bakımları bulunur. Ancak, tercih edilen bu bakımlar bazen yanlış olmaktadır ve istenilen sonucun tam aksi sonuçların elde edilmesine neden olmaktadır.

Yanlış tercih edilen saç modelleri, yüz hatları ile uymadığı zaman insanların olduğundan daha kilolu gözükmesine neden olabiliyor. Bunun gibi yanlış tercih edilen saç modelleri kadınların olduğu yaştan daha büyük gözükmesine de neden olabilmektedir. Kuaför ve stilistler, kadınların en çok yaptığı dokuz güzellik hatası konusunda uyarılarda bulundu.

KAŞLARINIZI DOĞRU ŞEKİLLENDİRİN

16651254-728xauto.webp

Kadınların ince kaş formlarını tercih etmesi yapılan hatalar arasında yer almaktadır. Bilinenin aksine kalın kaş, kişilerin daha genç gözükmesini sağlamaktadır. Makyaj sanatçıları, gözün altına göz kalemi uygulanmasının da yapılan hatalar arasında olduğunu söylüyor. Bu uygulamanın, göz çevresindeki halkaların ve kırışıklıkların ön plana çıkmasına neden olduğu belirtiliyor. Eyeliner'ın ise, sadece üst kirpikler boyunca ve gözlerin köşelerinde kullanılması öneriliyor.

KULLANILAN ÜRÜNLERİ DOĞRU TERCİH EDİN

Dudaklar için tercih edilen mat rujların yanlış tercih olduğunu belirten uzmanlar aynı zamanda, parlak allık kullanımlarının da tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Kuaförlere göre, düz teller ve küt uçlar yüzünüzün ağır görünmesine ve yüz hatlarının sarkmasına neden olabiliyor. Aynı zamanda uzmanlar; uzun katmanlar, yumuşak hacim ve bol hareketin yüzü çerçevelemeye ve sert çizgileri yumuşatmaya yardımcı olacağının da altını çiziyor. Saç renkleri için ise uzmanlar, daha yumuşak ve sıcak tonların tercih edilmesini belirtiyor.

TAKMA KİRPİKTEN VAZ GEÇİN

640xauto-5.webp

Uzun ve kalın kirpiklere sahip olmak için bir zamanlar moda olan takma kirpiklerin artık moda olmadığını söyleyen uzmanlar, takma kirpikten vaz geçilmesini belirtti. Makyaj uzmanları, koyu rujların dudak çevresindeki kırışıklıkları ortaya çıkarttığını bu nedenle, daha soft ve nötr renklere sahip rujların kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ten rengine uymayan fondötenlerin ise kullanılmamasını belirten uzmanlar, bunun yerine fondöten seçimlerinde ön kolun iç kısmındaki damar rengine bakılarak tercihlerin yapılması gerektiğini belirtiyor.