Hassas cilt bakımına dikkat! Hassas cilde sahip kişiler için bakım tüyoları!

Hassas cilt bakımına dikkat! Hassas cilde sahip kişiler için bakım tüyoları!

Hassas cilt yapısına sahip olan kişiler, hemen hemen tüm dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenmektedir. Cilt kızarıklıkları ve tahrişler hassas ciltlerin en büyük sorunlarıdır. Hassas ciltlerin bakımlarında da dikkatli olmak gerekmektedir.

Her bireyin cilt özelliği birbirinden farklıdır. Hassas cilt yapısına sahip olan kişiler, hava koşullarından, kullanılan kozmetik ürünlerinden, bakım ürünlerinden ve diğer tüm dış etkenlerden kolaylıkla rahatsız olurlar. Hassas ciltlerin kızarıklık, tahriş ve tıkalı gözenek sorunları normal cilt yapılarına göre daha fazladır.

Dış etkenlerden çok çabuk ve fazlası ile etkilenen hassas ciltler, bakım rutinlerine de oldukça dikkat etmelidir. Hassas ciltler, cildin koruyucu bariyeri fonksiyonunu yerine getirmemektedir. Bu durumda ilk olarak cildin çok fazla nem kaybetmesine neden olmaktadır. Nem kaybı da hassas cilt yapılarının kızarık görünmesine ve tahriş olma durumunun yüksek olmasına neden olmaktadır.

HASSAS CİLTLER FAZLA NEM KAYBEDER

63f46f5ae4bfdd07641fb91c.jpg

Genel olarak tüm cilt tiplerinin nem ihtiyacı vardır. Kişiler, günlük olarak tercih ettikleri nemlendiriciler ile cildin kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlamalıdır. Ancak bu durum, hassas ciltlerde biraz daha fazladır. Cilt bariyeri fonksiyonunu yerine getiremeyen hassas ciltler, daha fazla nem kaybı yaşamaktadır. Cildin nem ihtiyacının karşılanması için bol miktarda su tüketilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda, su bazlı nemlendiriciler ile her gün cilt temizliğinden sonra nemlendirme işlemi yapılmalıdır.

GÜNEŞ KREMİNİ İHMAL ETMEYİN

Hassas cilt yapıları, dış etkenlerden çok çabuk etkilenmektedir. Cildin her mevsim korunmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle, yaz ve kış aylarında dışarı çıkmadan en az yirmi dakika önce güneş kreminin kullanılması gerekmektedir. Güneşin UV-A ve UV-B ışınları, cilt yüzeyinde yanıklara ve güneş lekelerinin meydana gelmesine neden olmaktadır.