Herkesin evinde olan bu 2 malzeme ile saç dökülmesi bitiyor! İlk denemede bile fark ediliyor işte MUCİZE KÜR

Herkesin evinde olan bu 2 malzeme ile saç dökülmesi bitiyor! İlk denemede bile fark ediliyor işte MUCİZE KÜR

Herkesin evinde bulabileceği karanfil ve su ile mucizeler yaratılan saç kürünü duyunca şok olacaksınız. Saç bakımı ve saç dökülmeleri insan hayatını olumsuz etkiliyor. Ancak bu artık çözümsüz değil. İşte ayrıntılar...

Dünyada ve ülkemizde de erkek ve kadın olmak üzere herkesin dış görünüşte en önem verdiği konu sağlıklı bir saç yapısı oluyor. Sağlıklı bir saç için de doğal yollarla vatandaşa en etkili yöntemlerin başında gelen karanfil ve su karışımında bahsedeceğiz.

Herkesin evinde olan bu 2 malzeme ile saç dökülmesi bitiyor! İlk denemede bile fark ediliyor işte MUCİZE KÜR- Dünyanın en geleneksel baharatgillerinden olan karanfilin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor ama bu kez saç sağlığından bahsedeceğiz. Karanfilli suyun saça faydalarına şaşıracaksınız. karanfil-saca-nasil-uygulanir-karanfil-suyu-sac-cikarir-mi-1586683328.jpg

Karanfilin içerisinde A vitamini ve beta karoten bulunur. Bunların yanı sıra selenyum, manganez, demir, potasyum da yer alır. Bu yüzden insan sağlığına sayısız faydası vardır. Karanfil kan dolaşımını düzene sokarken yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide bulantısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi durumlarda da iyi gelir. Bunun yanı sıra dişte meydana gelen enfeksiyon ve mikropları ortadan kaldırırken ağız kokusunu da önler. Doğanın mucizesi olan karanfilin saça yararları ise şu şekildedir:

  • Karanfil kürü ile saça uygulama yapıldığında saç köklerinin güçlendiğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra saç derisinde meydana gelen kepek ve saç dökülmesi sorunlarını azaltır. Saç köklerinin yenilenmesine yardımcı olur.​​​​​​​
  • Saçlar gün içinde pek çok kimyasal ürüne ve ısıya tabi olur. Dış etkenlerin de etkisi ile saçta yıpranma ve kırılma meydana gelir. Karanfil ile hazırlanan saç kürleri saça kaybettiği nemini geri kazandırır. Kırıkların azalmasında yardımcı olur.
  • Saç dökülmesi hem kadınlar hem de erkekler için en büyük problemlerden biridir. Saç dökülmesi için karanfil kürleri ise doğal çözümlerden biri olarak bilinir. Karanfil kürleri saç köklerini havalandırarak yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur.
  • Karanfil kürleri düzenli bir şekilde saça uygulandığında saç daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.
  • Kimi saçlar zor şekil alır. Karanfil ise saçların daha kolay şekil almasına yardımcı olur.
  • Karanfil kürleri saça eski nemini ve gücünü verdiği için saçın parlak bir görünüme kavuşmasında yardımcı olur.​​​​​​​

Saç Bakımı İçin Karanfil Kürü Nasıl Yapılır?3308105-1481467a734596f1711bf7ce976ed8bc.jpg​​​​​​​

Saç bakımında doğal bir mucize olan karanfil baharatı farklı kürler ile uygulanabilir. Karanfilin saça faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilmektedir. Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanan karanfil kürleri ise kısa sürede saçta olumlu etkiler bırakacaktır.

Karanfil kürü tarifi:

Malzemeler:

  • 10-15 adet karanfil tohumu
  • 2 bardak su

Hazırlanışı:

  • Karanfil kürü için bir çaydanlıkta 2 bardak suyu kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine karanfil tohumlarını atın ve 10 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demleyin.
  • Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu suyla saçınızı durulayın ve 10 dakika bekleyin.
  • Karanfil kürünü haftada iki kez uygulayabilirsiniz.