İlaç kullananları yakından ilgilendiren karar Resmi Gazetede yayınlandı!

İlaç kullananları yakından ilgilendiren karar Resmi Gazetede yayınlandı!

Uzun yıllardan bu yana SGK tarafından ücretsiz şekilde karşılanmakta olan ilaçlar arasında 13 tanesinin geri ödeme listesinden çıkarılması yargı kararına taşınırken verilen karar belli oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar Resmi Gazetede yayınlanırken ilaçlar hakkında alınan bu karar milyonları yakından ilgilendiriyor. İlaç kullanan vatandaşlar için oldukça önemli bir gelişme yaşanırken SGK tarafından ücretsiz şekilde karşılanan 13 ilacın listeden çıkarıldığı duyuruldu.

Uzun yıllardan bu yana SGK tarafından ücretsiz şekilde karşılanmakta olan ilaçlar arasında 13 tanesinin geri ödeme listesinden çıkarılması yargı kararına taşınırken verilen karar belli oldu. Karar Resmi Gazetede yayınlanırken milyonlarca kişi o ilaçları merak etti.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ!

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda geri ödeme listesinden çıkarılan 52 adet ilacın 36 tanesi için geri çekilme kararı alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan geri çekilme kararının yanı sıra bu ilaçların kullanımının sağlık açısından büyük olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Yapılan başvuruda belirtilen ifadelere göre dava konusunda yer alan düzenlemelerin bilimsel bir dayanağının bulunmadığı detayı verilirken aynı zamanda hastaların tedavi haklarını kısıtlayacağı ve sağlık hizmetlerinden faydalanacak vatandaşları alternatifsiz bırakacak bir durumun söz konusu olduğu belirtildi.

Yaşanan bu durumun hukuka aykırılığının altı çizildi. Danıştay 10. Dairesi başvuruyu incelerken varılan karara göre 3 Aralık 2022’de tebliğ eki listesinde bulunanlar dışında kalan 13 kalem ilacın geri ödeme kapsamından çıkarılmasıyla ilgili yürütülen dosyanın durdurulması kararına varıldı. Oy birliği ile verilen karar doğrultusunda söz konusu ilaçların içerisinde bebekler için diş jeli, çok kullanılan ağız ve boğaz spreyinin de bulunduğu detayı iletildi.

Gündemi yakından takip etmek için avazturk.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.