İş görüşmelerine gidecekler bu hataları sakın yapmayın! Direkt elenirsiniz

İş görüşmelerine gidecekler bu hataları sakın yapmayın! Direkt elenirsiniz

İş görüşmesine gidecekler için uyulması gereken bazı kurallar sıralandı. Bu kurallara uymayanlar ise direkt eleniyor. Peki bu kurallar neler?

İş görüşmelerine gidecekler bu hataları sakın yapmayın! Direkt elenirsiniz: İş görüşmesine giden herkes işveren üzerinde güzel bir intiba bırakmak ister. Bilgili, görgülü ve oturup kalkmasını bilen aklı başında bir insan olarak karşıdaki insanı etkilemek ister. İşte tam da bu yüzden bu kuralları iş görüşmesine gitmeden mutlaka okumalı ve öğrenmelisiniz.

İş görüşmelerinde çoğu insan stresini ve heyecanını kontrol etmekte zorlanır. Bunun sebebi ise kısa bir süre zarfında kendisini güzel bir şeklide ifade etmesi gereklidir. Bu sebeple gergin dakikalar olarak görülür iş görüşmeleri. Fakat doğru taktikleri bildiğiniz takdirde bunu aşmak çok kolay olacaktır.

İŞ GÖRÜŞMELERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

İş görüşmesine giderken mutlaka zamanında orda olmak için saatinizi ve planınızı buna göre ayarlamalısınız. Yani iş görüşmesi saat kaçta ise en az 10 dakika kadar erken iş görüşmesi için mekanda hazır bulunmanız gerekmektedir. Bunu yaptığınız takdirde ilk izlenimi doğru vermiş olacaksınız.

İş görüşmesinden önce mutlaka hazırlıklarınızı yapın. Şöyle ki giyimden temizliğe bütün konularda hazırlıklı olmalısınız. Bunun yanında örnek bir konuşma ve sorulara nasıl yanıt veririm gibi cevaplarınızın hazır bulunması gerekmektedir. Eğer soru beklemediğiniz bir noktadan gelirse bunu sakın belli etmeyin. Başvurduğunuz pozisyon hakkında mutlaka bilginiz olsun. İş tanımını mutlaka bilmelisiniz. Sizinle görüşme yapacak kişi hakkında ise yine ufak bir araştırma yapmalısınız. İşte bu gibi ön hazırlıklar sizin kurtarıcınız olacaktır.

Bir iş görüşmesine göre giyinmelisiniz. Bunun için tabi ki koyu renkler tercih etmelisiniz. Kadınlar içinde erkekler içinde takım elbise tarzında giyim uygun olacaktır. Temiz giyimli ve bakımlı görünmek de sizi bir adım öne çekecektir.

Mülakat sırasında kullandığınız kelimelerin yanında kullandığınız beden dili oldukça önemlidir. Örneğin mülakat sırasında kollarınızı bağlamanız çok yanlış bir davranış olacaktır. Aşırı rahat ve yayılmış bir şekilde oturmak da çok yanlış bir hareket. Bunun yanında yüz ifadenize ses tonunuza da dikkat etmelisiniz. Ne çok sessiz ne çok bağırarak konuşmayınız. Kendinizden emin bir ses tonu takıkınınız.