Vücutta oluşan ödemi bir günde atacak öneri uzmanlarda geldi!

Vücutta oluşan ödemi bir günde atacak öneri uzmanlarda geldi!

Uzmanlardan vücuttaki ödemden kurtulmanın yolları ile ilgili uyarılar geldi. Bu yöntemlerle vücuttaki ödemden kurtulmanız mümkün.

Vücutta oluşan ödemi bir günde atacak öneri uzmanlarda geldi: Vücutta ödem oluşmasının birçok sebebi vardır. Bunun başlıca sebebi ise damar içinde dolaşan sıvının damarların dışına çıkmasıdır. Böylece doku aralarında ve cilt altında bu sıvı birikir.

Aşırı kilo alımı veya stres gibi sebeplerden dolayı bazen bu sistem bozulabilir ve vücudun lenf kanalları tıkanır. Bu şekilde oluşan ödemin vücuttan bir şekilde atılması gerekir. Diyetisyenler tarafından önerilen bu yöntemler ile vücuttaki ödemden kurtulmak mümkün. Peki bu yöntemler neler?

VÜCUTTAKİ ÖDEMDEN KURTULMANIN YOLLARI

Eğer kronik bir hastalığınız yoksa veya ani gelişen bir rahatsızlığınız yoksa vücutta ödem oluşmasının sebepleri fazla kilo alımı ve gerginlik gibi sorunlardır. Ayrıca gün içinde yeterli su tüketimi yapılmadığında da vücutta ödem oluşmaktadır. Olması gereken kiloya yakın olan insanlarda ödem geçici bir problem olarak karşıma çıkmaktadır. Bu ödemden kurtulmak daha kolaydır. Fakat bu sorunun geçici olmadığı kişilerde ise başlı başına bir sorun haline gelir. Ama her halükarda vücuttaki ödemden kurtulmak mümkündür.

ÖDEMDEN KURTULMANIN YOLLARI

Yemeklerde kullanılan tuz miktarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Vücudun tuza da ihtiyacı vardır fakat bunun fazlasını aldığınızda bu ödem olarak size geri dönmektedir. Ayrıca tuz kullanımının fazla olması daha birçok hastalığa sebep olmaktadır. Özellikle hazır gıdalarda tuz oranı çok yüksektir. Bu nedenle hazır gıdalardan ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulması şarttır.

Vücuttaki ödemden kurtulmanın en önemli yollarından biri olan su tüketimi gün içinde yeterli seviyede olmalıdır. Çay ve kahve tüketiminden sonra mutlaka iki bardak su tüketilmelidir. Böylece ödemden kurtulmanız kolaylaşacaktır.

Ödem atıcı besinler nelerdir? Ödem atıcı besinler genellikle su içeriği yüksek olan besinler olarak karşımıza çıkar. Bu besinlerden en önemlisi de salatalıktır. Bunun dışında ıspanak, roka, maydanoz, armut ,ananas ,kiraz gibi besinler tüketilmelidir.