İttifakta ‘GÜL’ düğümü

İttifakta ‘GÜL’ düğümü

Cumhur ittifakına karşı oluşum arayışına girişen muhalefet cephesini 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kilitledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 vekili istifa ettirerek İYİ Parti’ye geçirmesi de Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Meral Akşener’in bu düşüncesinden vazgeçirmeye yetmedi.

ÇATI ADAY ARAYIŞI SÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bugünkü görüşmelerinin ana gündem maddesinin çatı aday arayışı oluşturdu. Gerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu gerekse de Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmede 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çatı aday olarak çıkarma formülünü tartıştı. Her iki isimde 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı adaylığına sıcak baktıkları öğrenilirken Meral Akşener’in ise aynı düşüncede olmadığı bildirildi. Meral Akşener’in kendisinin çatı adaylığına sıcak baktığı ancak Abdullah Gül’ü ise desteklemeyi düşünmediği bildirildi. Akşener’in, çatı aday yerine muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adaylarını ayrı ayrı çıkartmaları gerektiği görüşünü muhataplarına ilettiği ifade edildi.

İTTİFAKTA CHP YOK

Bu arada muhalefet partileri arasında ittifak görüşmeleri sürerken yol haritası da aşağı yukarı netleşti. İyi Parti’nin CHP ile ittifaka soğuk baktığı ifade edildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP yerine SP ve DP ittifakı ile genel seçimlere gitme konusunda kararlı olduğu kaydedildi.

SÜRPRİZ İTTİFAK KONUŞULUYOR

Öte yandan kulislerde öğle saatlerinden İtibaren HDP –SP ittifakının da dillendirilmeye başlanması dikkat çekti. İddialara göre HDP Cumhurbaşkanı seçiminde Selehattin Demirtaş yerine SP ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday gösterecek aynı zamanda iki parti genel seçimlere de ittifakla girecek.

AVAZTURK