İYİ Parti YİK Üyesi Akçay’dan FETÖ’nün 15 Temmuz darbesine açık ve alenen destek

İYİ Parti YİK Üyesi Akçay’dan FETÖ’nün 15 Temmuz darbesine açık ve alenen destek

Kurulduğundan bu yana FETÖ suçlamalarına maruz kalan İYİ Parti’nin YİK Üyesi Levent Akçay’ın, 251 kişinin katledildiği FETÖ’nün 15 Temmuz darbesine açık ve alenen destek veren KAN DONDURAN paylaşımları ortaya çıktı.

MHP’deki Korsan Kurultay sürecinden sonuç alınamayınca kurulan ve bu nedenle de FETÖ organizasyonu olarak değerlendirilen Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin YİK Üyesi Levent Akçay’ın 15 Temmuz Darbe ve İşgal girişimine açık açık destek verdiği ortaya çıktı. Asıl mesleği Göz Doktorluğu olan İYİ Parti YİK Üyesi Doç. Dr. Levent Akçay’ın 251 vatandaşımızı şehit eden 2 bini aşkın vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan 15 Temmuz Darbe ve işgal girişimi sırasında sosyal medya paylaşımlarıyla, FETÖ’nün firari tetikçilerinden Emre Uslu ile de paslaştığı ve darbenin başarılı olmasını istediği görüldü.

 

levent-akcay-iyi-parti-feto1-copy.jpg

 

İlk paylaşımını 15 Temmuz gecesi saat 22:47’de “millet ne kadar dolmuş ne kadar çaresiz kalmış ki darbe olacak diye seviniyor. 2-3 salsk akp lide evde kalmayın silahla dışarı çıkın diyor yuh” ifadeleriyle attığı görülen Levent Akçay’ın,ikinci paylaşımını, halkı sokağa davet ederek darbenin bastırılmasında önemli rol oynayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ı Melih Gökçek’e cevaben saat 00:13’te attığı ve “yahu ne oldu. darbe olmuş.trt açıkladı. aman yandaşlarını sokağa dökme. çünkü onlar seni de satar. dikkat.” ifadelerini kullandığı görüldü.

 

levent-akcay-iyi-parti-feto2-copy.jpg

 

İYİ Parti YİK Üyesi Doç. Dr. Levent Akçay’ın halen kullanmaya devam ettiği @LeventAkcay1 uzantılı twitter hesabından son paylaşımını ise 16 Temmuz sabahı saat 08:54’te, FETÖ’nün firari tetikçisi Emre Uslu’nun “Tüm twitlerimde DARBE KÖTÜDÜR sokağa çıkma yazdım. Darbeyi sokağa çıkanlar değil polisin direnişi önledi. Daha az kayıpla atlatılabilirdi” şeklindeki paylaşımına cevaben yazdığı ve “katılmıyorum. ilk önce yandaş tv lerin fişini çekseydi CB tv den konuşamazdı halk sokağa çıkamazdı darbe olurdu. net” ifadelerini kullandığı görüldü.

 

levent-akcay-iyi-parti-feto3-copy.jpg

 

İYİ Parti YİK Üyesi Akçay’ın, darbecileri öven ve 251 vatandaşımızın katledildiği 2 bini aşkın vatandaşımızın da yaralandığı darbe ve işgal girişimine destek içeren bu paylaşımlarının ortaya çıkması üzerine İYİ Parti yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbesini açık ve aleni destekleyen bu paylaşımlardan ötürü İYİ Parti YİK Üyesi Doç. Dr. Levent Akçay'ın ise nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

 

levent-akcay-iyi-parti-feto4-copy.jpg

 

AVAZTÜRK Özel