İYİ PARTİ'NİN BÜYÜK OYUNU: Mersin'de CHP-HDP ittifakına 'gecikme'li katılım!

İYİ PARTİ'NİN BÜYÜK OYUNU: Mersin'de CHP-HDP ittifakına 'gecikme'li katılım!

MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan ve bu parti tarafından Mersin Büyükşehir Adayı olarak açıklanan Burhanettin Kocamaz’ın isminin YSK’ya geç teslim edilmesinin altından CHP-HDP ittifakına destek çıktı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, 31 Mart Yerel seçimlerde aday göstermeyeceğini açıklaması üzerine bu partiden istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ismi bugün saat 17’ye kadar partisi tarafından YSK’ya teslim edilmediği için aday olamadı.

İYİ Parti’nin Mersin İl Başkanlığı heyeti, adaylık listesini 17:26’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Kocamaz’ın adaylığını kabul etmedi.

Bu gelişmenin ardından İYİ Parti, il yönetimini görevden alınırken, yaşanan skandalın sıradan bir gecikme olmadığı, Kocamaz’ın CHP adayı lehine yarıştan çekilmekte direnmesi üzerine üretilen bir formül olduğu öğrenildi.

İYİ Parti’nin, Mersin’de HDP ile CHP’nin ortak hareket ederek CHP adayı üzerinde uzlaşması üzerine bu ittifaka açıktan destek vermeyi Mersin’deki tabanına anlatmakta zorlanacağı düşüncesiyle Kocamaz’ın adaylık müracaatını bilinçli olarak geciktirdiği belirtildi.

Bilindiği gibi HDP, Ocak ayı son günlerinde düzenlenen Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurullarında aralarında Mersin’in de olduğu 7 Büyükşehir’de aday göstermeyerek CHP-İYİ Parti ittifakının adaylarını destekleme kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Mersin’de aday çıkarmayan HDP, CHP adayını destekleme kararı almıştı.

İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz, yapılan tüm anketlerde MHP-AK Parti adayının da önünde olmasına rağmen Kocamaz’ın adaylıktan çekilip CHP adayının desteklenmesi talep edilmiş ancak Kocamaz cephesi bu talebi reddetmişti.

İYİ Parti Mersin İl Yönetiminin, HDP-CHP-İP oylarının blok olarak tek aday üzerinde toplanması için Kocamaz’ın ismini gecikmeli olarak YSK’ya teslim ettiği, bu konunun sadece İl Yönetiminin iradesiyle gelişmiş olma ihtimalinin bulunmadığı öne sürüldü.

Kocamaz’ın isminin organize bir planla YSK’ya geç teslim edilmesiyle, CHP-İyi Parti ittifakının HDP ayağının beklentisinin de karşılanmış olduğu dile getirildi.

 

AVAZTÜRK