İyi Parti’nin zirvesindeki istifanın nedeni şoför ve sekreter

İyi Parti’nin zirvesindeki istifanın nedeni şoför ve sekreter

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem’in görevinden ayrılığı kulislere bomba gibi düşerken, gözler istifa nedenine çevrildi.

İyi Parti ve Mustafa Erdem’den istifanın nedeni ile ilgili açıklama gelmezken kulislerde ayrılığın “şoför ve sekreter” ilgili olduğu konuşulmaya başlandı.

ÜST KURUL DELEGESİ İSTEĞİ

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Mustafa Erdem, 1 Nisan Olağanüstü Kurultayı’na giderken makam şoförü ve sekreterinin de Ankara İl Başkanlığı’ndan üst kurul delegesi olarak seçilmesini istedi. Ancak, başta genel merkezdeki bazı isimler olmak üzere Ankara İl yönetimi de bu isteğe karşı çıktı. Mustafa Erdem’in ısrarlarına rağmen iki isim İyi Parti üyesi olmadıkları gerekçesiyle üst kurul delegesi yapılmadı. Bunun üzerine Mustafa Erdem de kurucusu olduğu İyi Parti’den ayrıldığını ş mesajla kamuoyuna duyurdu:

“İyi Parti Kurucular Kurulu üyeliği, Genel İdare Kurulu üyeliği ile Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerimden 12 Mart 2018 tarihi itibari ile ayrılmış bulunmaktayım.

Siyasi hayatım boyunca bana desteklerini esirgemeyen bütün gönüldaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum. Allah'a emanet olunuz…”

ÜLKÜCÜ İSİMLER TASFİYE EDİLECEK

Öte yandan Mustafa Erdem’in istifası İyi Parti’de yaşanan “Ülkücü-Merkez sağ” kavgasını da gün yüzüne çıkardı. İyi Parti’nin yönetiminde Ülkücü isimlerin ağırlıkta olduğu iddiaları ile başlayan tartışmalar il ve ilçe kongrelerinde kavgaya kadar varırken, Genel Başkan Meral Akşener’in olaya el koyma kararı aldığı ifade edildi. 1 Nisan’da gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay’da başta Mustafa Erdem olmak üzer bazı isimlerin koltuklarından olacağı ve istifanın da bu nedenle yaşandığı ileri sürülürken, Milli Görüş çizgisini temsil eden AK Parti eski Ankara Milletvekili ve İyi Parti kurucusu Ersönmez Yarbay’ın yeni oluşturulacak yönetimde yer alacağı ifade edildi.

AVAZTURK