İzmir eski İl Sağlık Müdürü Salnur hakkında şok iddia: ‘Salnur ve Salnur-1’ Gemilerini nasıl aldınız?

İzmir eski İl Sağlık Müdürü Salnur hakkında şok iddia: ‘Salnur ve Salnur-1’ Gemilerini nasıl aldınız?

Hakkındaki iddialar üzerine geçtiğimiz Mayıs ayında görevden alınan İzmir eski Sağlık Müdürü Bediha Salnur görevden gitmesine karşın arkasında bıraktığı dev enkaza dair her gün yeni bir iddia gündeme geldi.

Bedrihe Salnur’un görevde olduğu döneme dair iddialar üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin, CİMER’e ulaşan bir iddia üzerine sağlık çevrelerinden bazı isimlerin ifadesine başvurduğu öğrenildi.

EŞİNİN MAL VARLIĞINDA OLAĞANDIŞI ARTIŞ MÜFETTİŞ İNCELEMESİNE TAKILDI

İzmir ezki İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur’a yönelik suçlamaların en önemlisini Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. MANŞETTÜRKİYE haber sitesinin iddiasına göre; görevden alındıktan sonra hakkındaki iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilen İzmir eski Sağlık Müdürü Bediha Salnur’un eşi, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Semih Salnur’la ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “iki balıkçı teknesi aldı. Mal varlığında gelirinden fazla artış var” ihbarı yapıldı. Bunun üzerine araştırma başlatan müfettişler, biri 600 bin, diğeri 800 bin lira olmak üzere iki balıkçı gemisi alındığı bilgisine ulaştı. Bu gemilerin adlarının da Salnur ve Salnur-1 adını taşıdığı, bunlarla balık avlandığı iddiaları müfettişlerin kayıtlarına geçti.

GEMİLERE SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA GEMİSİ DİYE BELGE ALMIŞLAR

CİMER’e gelen ihbar sonrası başlatılan soruşturmada, ihbarda adı geçen bazı isimlerin bilgisine başvuran Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin aldıkları ifadelerin özetle; “Eski Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur’un eşi, kurumla ilgili yapılan ihalelerde etkin oluyordu. Tekne aldığını biz de duyduk. Adlarının da Salnur ve Salnur-1 olduğunu öğrendik. Bunları nasıl aldığını bilmiyoruz. Bu gemilerle balıkçılık yapılıyor. Bazı günler 80 kasa balık tutuluyordu. Ayrıca bu gemilere üniversiteden su ürünleri araştırma gemisi diye belge alındığı söyleniyor. Böylece yasak bölgelerde bile avlandıklarını duyduk.”

İfadelerde geçen ve CİMER’e de yazılan bu iddiaların doğruluğuna tüm belgeleri inceleyerek ulaşacak olan müfettişlerin soruşturmasının yanı sıra, İzmir Mali Şube Müdürlüğü’nde de bir soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Bu arada Salnur döneminde üst düzey yönetici olan M.A hakkında da müfettişlerin soruşturma yürüttüğü, bunun yanında Sayıştay incelemesinin de sürdüğü öğrenildi.

AVAZTÜR