Kalp krizi riski aylar önce anlaşılabilir! Bu belirti sizde de varsa dikkat!

Kalp krizi riski aylar önce anlaşılabilir! Bu belirti sizde de varsa dikkat!

Dünya genelinde birçok kişinin ölümüne neden olan kalp krizinin belirtilerinin bazıları herkes tarafından bilinmektedir. Kalp sağlığını tehlikeye atan alışkanlıklar ise, kalp krizi riskinin artmasının en temel nedenleri arasında yer alıyor.

Kalp krizi, dünya genelinde ölüm nedenlerinin arasında ilk sıralarda yer alır. Birçok kişinin her sene hayatını kaybetmesine neden olan kalp krizinin, bazı erken belirtileri hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Bunlar arasında göğüs sıkışması ve terleme gibi semptomlar yer almaktadır.

Ancak uzmanlar, kalp krizi riskini aylar öncesinden bildiren bir semptom olduğunu açıkladı. Mide de meydana gelen bazı belirtiler, kişilerin kalp krizi riski ile karşı karşıya olduğunun sinyalini aylar önce vermeye başlıyor. Uzmanlar kişileri, bu belirtileri dikkate alınması gerektiği konusunda uyarıyor ve belirtilerin fark edilmesi ile uzmanlara başvurulması gerektiğinin de altını çiziyor.

MİDE SORUNUNU CİDDİYE ALIN

640xauto-1.webp

Jessica Cohn, kalp krizi belirtilerini fark etmediğini söyleyerek midesinde problem yaşayan herkesi tehlikeye karşı uyardı. 37 yaşında olan Jessica Cohn, yaşadığı sorunu şu şekilde aktardı; ‘’Hayatın çılgınca olduğunu ve pek uyuyamadığım için kendimi iyi hissetmediğimi varsaydım. Yorgun olduğum ve düzgün yemek yemediğim için korkunç bir yaşadığımı düşündüm.’’ Ancak Cohn, meydana gelen semptomlara daha fazla dayanamayarak hastaneye gittiğini, yapılan tetkikler sonucunda, kalp hasarı olduğunda ortaya çıkan bir protein olan troponin sonuçlar pozitif çıktığını belirtti. Ameliyata alınan Jessica’ya vazospazm ve mikrovasküler teşhisi konuldu.

DİKKATE ALINMASI GEREKEN BELİRTİLER

Kalp krizi riskini düşürülmesi için ilk olarak kişilerin sağlıklı ve düzenli bir beslenme ile spor programına ihtiyacı vardır. Kalp krizi riski konusunda uyarı veren ve mutlaka dikkate alınması gereken belirtiler arasında şunlar yer almaktadır;

  • Göğüs ağrısı
  • Vücudun diğer bölgelerinde ağrı. Ağrı göğüsten kollara (genellikle sol kola, ancak her iki kolu da etkileyebilir), çeneye, boyna, sırt ve karına yayılıyormuş gibi hissedilebilir.
  • Baş dönmesi veya baş dönmesi hissi
  • Terlemek
  • Nefes darlığı
  • Hasta hissetmek (mide bulantısı) veya hasta olmak (kusma)
  • Ezici bir endişe hissi (panik atağa benzer)
  • Öksürme veya hırıltı