Kanserin ilacı umut

Kanserin ilacı umut

Kanser tedavisinde ilaçlar kadar, olumlu düşünmenin de önemli rolü olduğu çalışmalarla ispatlanmış...

Kanser Haftası’nda farkındalık oluşturarak, hastalığa dikkat çekmek amacıyla Memorial Ankara Hastanesinde “Kanserle Yaşam Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda kanser hastaları, yakınları ve hekimler bir araya geldi.

POZİTİF DÜŞÜNDÜM

Toplantıya katılan kanser hastaları da tedavi süreçlerini anlattılar. Yaklaşık 6 aydır meme kanseri tedavisi gördüğünü söyleyen Jale Alp,  tedavinin sonuna gelindiğini belirterek “İnsan kanser olduğunu öğrendiğinde tabii ki şok oluyor. Kolay bir şey değil. Pek çok duygu ve düşünceye kapılıyorsunuz ama pozitif olmak ve umudunu kaybetmemek çok önemli.  Hastalığı yenmek için enerji ve olumlu düşünceye ihtiyacınız var” dedi.

KORKUNUN FAYDASI YOK

Mide kanserini yenen 64 yaşındaki Şemsettin Doğan kanserden korkmanın fayda sağlamayacağını belirterek “Benim verebileceğim en önemli mesaj bilinçli olmak ve kanser yapan davranışlardan uzak durmaktır. Sekiz aylık bir tedavi sonrasında kanseri yendim. Fakat  bu süreçte beslenmeme çok dikkat ettim.  Düzenli yürüyüş yaptım. Hazır gıdalardan uzak durdum” mesajını verdi.