Kemal Bey gözünü kararttı: Bakın kime adaylık önermiş!

Kemal Bey gözünü kararttı: Bakın kime adaylık önermiş!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti’den HDP’ye oradan SP’ye kadar bir sok isme ittifak ve cumhurbaşkanı adaylığı önerisi götürdü.

Partisinin baskılarına rağmen cumhurbaşkanı adayı olma konusunda ayak diren Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce Nobel Kimya ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’a da cumhurbaşkanı adaylığı önerisi yaptığı ortaya çıktı.

MUTEMET BİR İSMİ KURYE GÖNDERDİ

Kulislerde Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen, İlhan kesici ve Murat Karayalçın’ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili anket yaptırdığı ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gönünde yatan ismin İzaz sançar olduğu bildirildi. İddialara göre Kılıçdaroğlu, mutemet bir ismi bir süre önce ABD’de yaşayan Aziz Sancar’a gönderdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olduğu öne sürülen kuryenin Aziz Sancar’a cumhurbaşkanı çatı adaylığı önerisinde bulunduğu ancak ret yanıtı aldığı ifade edildi.

İKİNCİ İDDİA

CHP kulislerinde konuşulan ikinci iddia ise, CHP’li kurye ile Aziz Sancar’ın görüşmeleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapmadan önce gerçekleşti. İddiaya göre Aziz Sancar, erken seçim kararı açıklanınca sürenin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek adaylıktan vazgeçti.