Kepek sorunu yaşayanlar dikkat! Bu yağlar ile kepek sorununu ortadan kaldırın!

Kepek sorunu yaşayanlar dikkat! Bu yağlar ile kepek sorununu ortadan kaldırın!

Kadın ve erkeklerde en sık yaşanan saç derisi problemi kepek olarak karşımıza çıkmaktadır. Kepek sorunu, saç sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Bazı doğal yöntemler ile kepek sorunundan kurtulmak mümkün.

Kepek sorunu hem kadın hem de erkeklerin saç derisinde meydana gelebilmektedir. Kepek, bir saç derisi sorunu olarak en sık karşılaşılan durumlar arasında yer almaktadır. Kepek oluşumlarının nedenleri arasında saçların yıkanma sıklığı gibi değiştirilebilir faktörler yer alabildiği gibi kişilerin cilt özellikleri ve mevsimsel değişimler gibi etmenlerde yer alabilmektedir.

Kepek oluşumları, saç derisinde kaşıntıya neden olur. Kişilerin kullandığı kimyasal içerikli şampuanlar, kaşıntının anlık olarak giderilmesini sağlasa da kimyasal etmenler, saç derisinin doğal yapısının bozulmasına ve kepek oluşumunun tekrar meydana gelmesine neden olur. Aynı zamanda kepek oluşumları, vitamin ve mineral eksiklikleri, stres seviyesinin yüksek olması ve genetik rahatsızlıklar gibi nedenlerden dolayı da meydana gelebilmektedir.

KEPEK SORUNUNA HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

63ff3aa3e4bfdd0080196c27.webp

Hindistan cevizi yağı, en çok tercih edilen doğal yağlardan birisidir. Saçların kökten uca nemlenmesini sağlayan Hindistan cevizi yağı, düzenli kullanım ile kepek sorunun da giderilmesinde etkilidir. Saçların sağlık uzamasını ve saç derisindeki kaşıntıyı da gideren bu doğal yağ, banyodan ortalama kırk dakika önce saçlara masaj yaparak uygulanması ve sonrasında saçlardan arındırılmalıdır.

DOĞAL TEMİZLEYİCİ LİMON YAĞI

63ff3ac7e4bfdd0080196c2d.webp

Limon yağı, antifungal özelliği ile saç diplerinin tamamen temizlenmesini ve kepek oluşumunun meydana gelmesini engeller. Limon yağı saçların nemlenmesine yardımcı olurken, saç köklerinin de hava almasını sağlar. Şampuan içerisine eklenecek birkaç damla limon yağı ile kepeğe neden olan mantar ile savaşmak mümkündür.

KEPEK OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN ALINACAK DİĞER ÖNLEMLER

Zeytinyağı ve çam ağacı yağı gibi doğal yağlarda saçlardaki kepek oluşumunu engellemektedir. Aynı zamanda saçların kimyasal içerikli ürünlerden uzak tutulması, saçların nem ihtiyacının karşılanması, doğal içerikli şampuanların tercih edilmesi ve doğal yağların saç bakımlarında kullanılması da saç derisindeki kepek oluşumunu engelleyecek yöntemler arasında yer almaktadır.