Kış hastalıklarından korunmanın yolları uzmanlar tarafından tek tek anlatıldı!

Kış hastalıklarından korunmanın yolları uzmanlar tarafından tek tek anlatıldı!

Kış mevsimine girmemizle birlikte birçok salgın yaşanmaya başladı. Bu hastalıklardan korunmak için ne yapılması gerektiğini merak eden vatandaşlar için uzmanlar tek tek anlattı.

Kış hastalıklarından korunmanın yolları uzmanlar tarafından tek tek anlatıldı: Şubat ayında kış mevsimi etkisini daha da hissettirdi. Kar yağışı ve fırtına uyarıları ile hastalıklarda çoğalmaya başlayınca uzmanlardan uyarılar geldi. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri tek tek anlattılar. Peki kış hastalıklarından korunmanın yolları neler?

KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

Kış hastalıklarından korunmanın yolları uzmanlar tarafından açıklandı. İl olarak hayatımızın her anında sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Vücut için gerekli su tüketimi hem vücut sağlığını sağlayacak hem de boğazdaki sıvı geçişini artırarak bünyede varsa bakteri virüs vesaire tüm hepsinden çok daha kolay kurtulmayı sağlayacaktır.

Ayrıca beslenmeye de oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Şöyle ki bir öğünü yerken bütün besin gruplarında tüketilmesi gerekmektedir. Böylece hem daha uzun süre tok hissedilecek hem de bağışıklık sağlayacaktır.

Bununla birlikte yumurta, balık ,süt, havuç, kayısı, ıspanak ve brokoli gibi A vitamini yönünden zengin olan besinlerin tüketilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kuşburnu, mandalina, portakal, maydanoz ve tere gibi besinlerde C vitamini yönünden zengin besinlerdir. Bu besinler aynı zamanda antioksidan görevi görmektedir. Bu tür besinler kış mevsiminde hasta olmama garantisi verir. Düzenli olarak tüketilmesi şarttır.

Bunların yanında bir de mutlaka günlük olarak spor veya yürüyüş yapılması gerekmektedir. Fiziksel olarak hareket etmek birçok hastalığı önlemek için de uzmanlar tarafından önerilmektedir. Günde en az 45 dakika yürüyüş veya spor yapılması vücudu dinç tutar ve her türlü hastalıktan korur.