Kivinin Mucizevi Faydaları! Kivi İle Cilt Bakımınızı Yapın!

Kivinin Mucizevi Faydaları! Kivi İle Cilt Bakımınızı Yapın!

Cilt bakımı özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Değişen mevsimlere göre cilt bakımı rutinleri ve uygulamaları da değişir. Cilt bakımları için kimyasal içerikli ürünler yerine doğal meyveleri tercih edebilirsiniz.

C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olan kivi aynı zamanda, kolay sindirilebilme özelliğine de sahiptir. Kivi, sahip olduğu vitamin seviyeleri ile insan vücudundan pek çok olumlu etkiye sahiptir. Kivi tüketimi aynı zamanda, cilt bakımı üzerinden de olumlu etkilere sahiptir.

Sadece kivi tüketerek cilt yapısının yenilenmesi sağlanabilir. Kivi cildi sıkılaşmasını, cildin yumuşaklık ve parlaklık kazanmasını, cilt lekelerinin giderilmesini, siyah noktaların azaltılmasını, göz altı morluklarının önlenmesini ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor. Kivi içerisinde; kalsiyum, demir ve magnezyum bol miktarda yer almaktadır.

KİVİ İLE YÜZ MASKESİ YAPILABİLİR

2771404-600x314.jpg

Vitamin bakımından oldukça zengin bir meyve olan kivi, cildin sıkılaştırılmasını ve cilt için gerekli bakımın yapılmasına imkan sunmaktadır. Kivi maskesi pek çok kozmetik ürüne oranla çok güçlü bir kolajen takviyesi sağlar. Kolajenin eksikliğinde deri pullanması, egzama ve cilt lekeleri meydana gelebilmektedir. 1 adet kivi, çeyrek muz ve 1 çorba kaşığı yoğurt kivi maskesinin hazırlanması için yeterlidir. Tüm malzemeler maske için püre haline getirilmeli cilt yüzeyine uygulanmalıdır. Uygulamanın ardından yirmi dakika beklenmesi ve ılık su ile cildin temizlenmesi gerekmektedir. Bu uygulama haftada iki kez tekrarlandığında, ciltteki sıkılaşma fark edilecektir.

KİVİ MASKESİNİN YARARLARI

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kivi maskesi ile gerekli cilt bakımı sağlanabilir. Cildin sıkılaşması için kivi maskesi tercih edilebilineceği gibi cilt lekelerinin giderilmesi için de kivi maskesi uygulanabilir. Cilt lekeleri için kivi maskesi hazırlarken bir adet kivi ve bir çorba kaşığı aloe vera yağı tercih edilmelidir. Banyodan sonra cilt üzerine kivi uygulaması yaparak, siyah noktaların giderilmesi sağlanabilir. Bunun için bir adet kivi, bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı limon suyu karşımı yeterlidir.