Korunduğunuzu zannediyor olabilirsiniz! Kalp krizi riski en çok o sağlıklı sanılan 6 besinden geliyor!

Korunduğunuzu zannediyor olabilirsiniz! Kalp krizi riski en çok o sağlıklı sanılan 6 besinden geliyor!

Atalardan gelen alışkanlıklarınızdan artık vazgeçin. Vücudu desteklediği, koruduğu sanılan besinler ve sağlığa zararı 6 farklı madde de bir araya getirildi. İşte detaylar…

Günümüz yaşantısını tamamen kuşatan tüketim çılgınlığı gittikçe artıyor. İnsanlar sorgulamadan uzun yıllardır süregelen kalıplar üzerinden beslenme rutinini oluşturuyor.

Listede yer alan besinler ile doğru bilinen yanlışlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Özellikle günümüzde kalp hastalıklarının gitgide yoğunlaştığı bir dönemde yaşam şartlarını değiştirmek ve beslenme alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmek gerekiyor.

Stresle dolu zararlı alışkanlıkların var olduğu ve sağlıksız besinlerin tüketildiği bir hayattan bedenen de zihni olarakta iyi bir performans beklenemez. Son dönemlerde yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki kalp hastalıklarının birçoğu 40 yaş altına kadar düştü. Son 10 yılda daha da artış gösterdi. İşlenmiş gıdalar yenmeye devam edildikçe kalp hastalıklarının artışı devam edecek deniyor.

Konu üzerine daha bilimsel bir yaklaşımla durumu irdeleyen Kardiyologlar Dr.Sharonne ile Dr.Andrew Freeman kalp sağlığını korumaya yönelik sınırları paylaştı. Bilinçsizce tüketilen yiyecekler riskli durumları beraberinde getirebilir.

KALBE ZARAR 6 BESİN!

Kalp hastalığından korunmak için her evde muhakkak ki bulunan fakat zararı bilinmeyen o 6 besin aşağıdaki listeden takip edilebilir:

1.İŞLENMEMİŞ ET “SOSİS”

Zararlı besinlerin başında işlenmemiş etler geliyor. Bunlardan en zararlısı ise sosis olarak tespit edildi. Yüksek kalori oranı, içinde bulunan nitrat, doymuş yağ ve tuz oranı insan vücuduna zarar veriyor. Özellikle kalp sağlığını bozuyor. İleri boyutlu kansere kadar götürebiliyor.

2.PAKETLİ ÜRÜN “CİPS”

korundugunuzu-zannediyor-olabilirsiniz-kalp-krizi-riski-en-cok-o-saglikli-sanilan-6-besinden-geliyor.png

Çocukların ve gençlerin severek tükettiği hazır paket cipsler içinde bulunan işlenmiş karbonhidrat ve yüksek oranda tuz nedeniyle tamamen uzak durulması gereken ürün kategorisine alınıyor. İçindeki tuz oranı kan basıncını bir anda yükseltiyor. Bu durum yüksek tansiyon başta olmak üzere ileri boyutlu kalp rahatsızlıkları ve felce kadar götürebiliyor.

3.HAZIR PUDİNG

Paketli gıdalar arasında tatlı krizlerinin ani yardımcısı olan pudingler tamamen yasaklılar listesinde. Kalori artışına sebep olurken kilo alımına yol açabiliyor. Fazla kilodan kaynaklı kalp rahatsızlıkları ileri boyutlu kanser ve Tip 2 diyabet ile sonuçlanabilir.

4.AŞIRI PROTEİN YÜKLEMESİ

Uzmanlar her gün insanın vücudunun belirli miktarda proteine ihtiyacı var, diyor. Bu protein elbette ki vücuda alınmalı fakat farkında olmadan yüksek protein tüketmek kalp yetmezliğini tetikliyor. Özellikle erkeklerde %33 daha da artıyor. Amerikan Kalp Derneği konu ile ilgili: “Etten elde edilen protein için doymuş yağlardan yüksek ve kolesterol seviyesini yükseltebilir” diyerek uyardı.

5.ENERJİ İÇECEKLERİ

Yoğun bir iş yaşantısında daha iyi enerji elde etmek isteyenlerin başvurdukları hemen her markette yer alan enerji içecekleri zehir saçıyor. İçinde bulunan yüksek kafein ve şeker oranı tansiyonu arttırıyor. Kalp hastalıklarını tetikliyor. Bunun yerine ölçülü şekilde kahve ya da çay içilmesi öneriliyor.

6.HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Son olarak Hindistan cevizi yağı listeye eklendi. Sağlıklı olduğu düşünülse de durum tam tersi. İçerisinde ateroskleroz adı verilen bir madde yer alıyor. Hindistan cevizi yağı bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında vücuda zarar verebiliyor. Doktor bu konuda nemlendirici olarak kullanılabilir fakat kesinlikle mutfaktan uzak tutulmalıdır, uyarısında bulunuyor.