KULİSLERDE YOK YOK! CHP’de Haberal sesleri, İnce “Sahi aday mıyım?”

KULİSLERDE YOK YOK! CHP’de Haberal sesleri, İnce “Sahi aday mıyım?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken genel ve cumhurbaşkanı seçimin tarihini 24 Haziran olarak açıklaması özellikle CHP’de hareketlilik ve telaş yarattı.

Kulislerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak İlhan Kesici, haluk Koç, Murat Karayalçın, Yılmaz Büyükerşen’in adları geçse de Mehmet Haberal adı da dillendirmeye başladı. Muharrem İnce’nin adı da adaylar arasında geçmeye başlayınca, kulisler iyiden iyiye hareketlendi.

HABERAL SÜRPRİZ OLMAZ

Kilislerde dilendirilenlere göre, CHP’de İlhan Kesici’nin de aralarında bulunduğu Cumhurbaşkanı adayları gözden düşerken, eski Milletvekili Mehmet Haberal’ın yıldızı parlamaya başladı. Konuşulan isimlerin karşısında Mehmet Haberal’a şans verenlerin sayısında artış gözlendi. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu isimle SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Mera Akşener ile görüşmeye gideceği de kulislerde dillendirilen bir başka iddia oldu.

İNCE DE İNCEDEN YÜRÜYOR

Öte yandan öğleden sonar CHP kulislerinde özellikle Yalova Milletvekili Muharrem İnce cephesini heyecan sardı. Bu cephe Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı aday olarak sahaya sürme olasılığı ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yaptı. Muharrem İnce’nin bir kurmayının şu değerlendirmeyi yapması dikkat çekti
“İlk turda rakibimiz Meral Akşener, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan. CHP, bu stratejiye göre bir isim belirlemeli. Burada da öne çıkan tek isim Muharrem İnce…”

ŞEREFLİ JÜBİLE

Bu arada akşam saatlerinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin iddialar ve bahisler başladı. CHP Parti Meclisi’nin oy birliği ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterme kararı alacağını yüksek sesle dillendiren bazı isimlerin, kaybetmesi hainde de “şerefli bir jübile” yapacağı tezini makul bulmaları dikkatlerden kaçmadı.