Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ekibi Sevin Sarı’nın ölümünden dolayı YARGILANACAK!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ekibi Sevin Sarı’nın ölümünden dolayı YARGILANACAK!

Maltepe’nin CHP’li Başkanı Ali Kılıç, 28 Eylül 2015 günü, belediyenin sorumluluk alanındaki inşaat atıklarından kaynaklı kazayla hayatını kaybeden Sevin Sarı’nın ölümündeki sorumluluğu nedeniyle yargılanacak.

İçişleri Bakanlığı, Maltepe’nin CHP’li Başkanı Ali Kılıç ve bürokratlarının, Sevin Sarı isimli vatandaşın, 28 Eylül 2015 günü belediye sorumluluk alanı içindeki inşaat artıklarından kaynaklı ölümündeki sorumlulukları nedeniyle yargılanmaları gerektiğine hükmetti. Yargılama izni verilmesi yönündeki Karar, olaydan tam 5 yıl sonra 30 Eylül 2020 günü Maltepe Belediyesi’ne tebliğ edildi.

Konu ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, 5 yıl önce hayatını kaybeden Sevin Sarı’nın ölümünde Belediye başkanı Ali Çelik, Yapı Kontrol Müdürlüğünden sorumlu Eski Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Zabıta Müdürlüğünden Sorumlu Eski Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, Eski Yapı Kontrol Müdür Vekili Geysu Oğuztürk, Eski Zabıta Müdürü Apdullah Gezer, Eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Haydar Battal ve Tekniker Canan Demir’in ihmali olduğu ve sorumluluğu bulunduğunu tespit etti. Müfettişlerin bu raporu üzerine, İçişleri Bakanlığı Maltepe Belediye Başkanı Ali Çelik ile birlikte iki Eski Başkan Yardımcısı ve 4 bürokrat hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırıldı.

OLAYIN HİKAYESİ

İstanbul Maltepe’nin gayrimenkul imparatoru olarak da bilinen CHP’li Başkanı Ali Kılıç ile birlikte 2 Eski Başkan Yardımcısı ve 4 bürokratın yargılanmasının önünü açan soruşturmaya konu ölüm olayı Maltepe İlçesi Altıntepe Mahallesinde yaşanmıştı.

AVAZTÜRK’ün İçişleri Bakanlığı Bürokratlarınca hazırlanan soruşturma evrakı ve İçişleri Bakanlığı’nın SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ kararı belgelerinden edindiği bilgilere göre; bölgede iş yapan bir müteahhit firmanın 20 Kasım 2014 tarihinde Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek Altıntepe Mahallesi 11 Ada 40 parselde inşaata başlayacağını ve inşaata cephe olan Özçiçek Sokak ve Pınarlı Sokakta bulunan merdivenli yollardan birini kullanmak isteğini içeren başvuruda bulunur.

Maltepe Belediyesi bu talebe karşılık, zarar görecek yerlerin yeniden yapımı ve tamiri için firmanın 21.018,19 TL +KDV yatırmasını ister. Firmanın bu miktarı Belediye hesabına yatırması üzerine talep edilen izin verilir. Firma bu izin sonrasında başladığı inşaat çalışmaları sırasında, planlandığı gibi merdivenli yola ve merdivenlere ciddi zarar verir.

VATANDAŞLARIN MÜRACATLARINA RAĞMEN KILLARINI KIPIRDATMAMIŞLAR

Bu zararların giderilmesi ve tamirat için firmadan tahmini bedeli tahsil eden belediye, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından da tespit edilen onlarca müracaata rağmen gerekli onarımları ve düzenlemeleri yapmaz. Bazı vatandaşların müracaatlarının da Belediye birimleri arasında top çevrilir gibi oradan oraya ikmal edildiği görülür.

BELEDİYE BİRİMLERİ SORUNU ÇÖZMEK YERİNE TOPU BİRBİRİNE ATMIŞ

Bunların yanında Belediye içindeki birimlerin de sorumluluğu birbirine atan yazılarla yazıştığı tespit edilir. Maltepe Belediyesi, vatandaşların hayati tehplike arzettiği yönündeki müracaatlarını görmezden gelip ilgili birimler kendi aralarında sorumluluğu birbirine atan yazışmaları sürdürürken Sevin Sarı isimli vatandaş söz konusu bölgede inşaat artıklarına takılıp düşerek hayatını kaybeder.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİN İNCELEMELERİ SONRASINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ YÖNÜNDE HAZIRLADIĞI RAPOR

icisleri-maltepe-ali-celik-01.jpg

icisleri-maltepe-ali-celik-02.jpg

icisleri-maltepe-ali-celik-03.jpg

icisleri-maltepe-ali-celik-04.jpg

icisleri-maltepe-ali-celik-05.jpg

icisleri-maltepe-ali-celik-06.jpg

VE RAPORLAR SONRASI BAKAN OLURU

icisleri-maltepe-ali-celik-bakan-oluru01.jpg