Meclis kulislerini karıştıran iddia! Gül’den Meral Akşener’e çekil ricası

Meclis kulislerini karıştıran iddia! Gül’den Meral Akşener’e çekil ricası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığını masaya yatırdığı saatlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül araya ricacı koyarak iki isimden adaylık istedi.

Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç İYİ Partili bir kurmaya telefon açarak Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığından Abdullah Gül lehine feragat etmesini istedi.

RİCA TELEFONU

Edinilen bilgilere göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı adaylığına nihayet heveslendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Aşener’in pazarlık için masaya oturduğu saatlerde Abdullah Gül araya girmek istedi.

Haşim Kılıç’a İYİ Parti Genel Merkezine telefon açtıran Abdullah Gül “Meral hanım Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçsin ben çatı aday olayım” önerisi yaptı. İYİ Partili kurmay Abdullah Gül’ün bu isteğini Meral Akşener’e iletti ancak olumsuz yanıt aldı. Akşener; “Her koşulda Cumhurbaşkanı adayıyım her parti cumhurbaşkanı adayını çıkarsın” dedi.

İYİ PARTİYE MECLİSTE ODA

Öte yandan iyi partinin bugün yapılan ilk toplantısında yeni bir sorun ortaya çıktı. Milletvekili olmayan meral Akşener’in yerine grup başkanı olarak bir isim arayışı masaya yatırıldı. Milletvekili olan genel sekreter Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ yerlerinde kalırken grup başkanlığında gözler Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Balıkesir Milletvekili ismail Ok ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan’a çevrildi. Ancak Meral Akşener’in grup başkanlığına Yusuf Halaçoğlu’nu iki başkanvekilliğine de Ok ve Okutan’ı getirmeyi planladığı kaydedildi. Aynı zamanda Meclis TBMM Başkanlığında İYİ Partiye kullanmak üzere bir gurup başkanlığı odası tahsis etti.

AVAZTURK