Mehmet Özışık, ADÜ Rektörünü hedef alan iğrenç iftira ve şantaj kumpasında ÇARK etti

Mehmet Özışık, ADÜ Rektörünü hedef alan iğrenç iftira ve şantaj kumpasında ÇARK etti

ADÜ Rektörü Prof Dr. Osman Selçuk Aldemir’e, onunla ilgisi olmayan ahlaksız bir video kaset üzerinden kumpas kurup iftira ve şantajda bulunma suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütülen isimlerden Mehmet Özışık çark etti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve üniversitenin kurumsal kimliğini hedef alan kumpas, iftira ve şantaj soruşturmasında flaş bir gelişme daha yaşandı.

Soruşturma kapsamında adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Aydın Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Suat Deniz ve eşi Ayla Ekin Deniz çiftiyle birlikte hareket ettiği ortaya çıkan Mehmet Özışık, AYDINPOST Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin’in canlı yayınına katılarak, rektör Aldemir’i hedef alan iğrenç video konusundaki “iddialarının boşa düştüğünü ve rektör Aldemir’in aklandığını” söyledi.

 

 

REKTÖR’Ü İNTİHARA BİLE DAVET ETMİŞTİ

Yaptığı canlı yayınlar ve sosyal medya paylaşımlarında günlerce videoda “cinsel ilişkiye giren iki erkekten birinin rektör Aldemir olduğunu” söyleyen Mehmet Özışık, bir videosunda da “Anlatmaya korkuyorum. Tutuklanacağım diye. Bir üniversite düşünün. Üniversitenin rektörü aynı üniversitede bir hocayla, erkek, saçım kadar bıyığı var ya, aynı yatakta cinsel münasebette bulunuyorlar…

İsmini vermeye çekiniyorum, çünkü ismini verirsem çıkıp inkar edecek. Sen gitmişsin aynı üniversite bir hocayla cinsel münasebet yaşıyorsun, erkek bir hocayla, bunun ayıbını yaşayacağına, intihar edip hayatına son vereceğine akşam evine gidip çoluğuna çocuğuna merhaba çocuğum diyorsun ya. Bunu anlatırken benim elim ayağım karışıyor.

Hadi diyor ki bunu ispatla. Tamam diyorum ispatlayım, görüntüyü ortaya koyuyorum. Evet o benim diyor ama benim özel hayatıma müdahale edildi, mahkeme koşuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı yayınlarda ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i, onunla ilgisi bile olmayan iğrenç bir video üzerinden sosyal medyada da linç ettiren Mehmet Özışık, videodakinin rektör Aldemir çıkmaması durumunda “özür dileyip elini öpeceğini” de açıklamıştı.

ONCA İĞRENÇ İFTİRADAN SONRA “İDDİALARIM BOŞA DÜŞTÜ” PİŞKİNLİĞİ

Açılan soruşturmalarda, görüntülerdeki kişilerden birinin bir akademisyen diğerinin de sivil bir kişi olduğu ve videonun yıllar öncesinde başka bir ilde çekildiği, hem Rektör Aldemir hem de ADÜ üniversitesi ile hiçbir ilgisinin olmadığı ortaya çıkmış, videodaki kişiler de görüntülerin kendilerine ait olduğunu soruşturma sürecindeki ifadelerinde kabul etmişti.

Bu gelişmeler üzerine, Aydın medyasının güçlü isimlerinden AYDINPOST Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, düzenlediği canlı yayında rektöre yönelik iftiraların sahibi olan ve görüntüleri kendi canlı yayınında paylaşan Mehmet Özışık’ı konuk aldı. Çetin’in canlı yayınına katılan Mehmet Özışık, videodaki kişinin Rektör Aldemir olduğunu, iddialarının boşa düştüğünü ve Rektör Aldemir’in aklandığını itiraf etti.

Yayınladığı videodan sarf ettiği sözlere kadar tümünün iftira ve sürecin rektörü hedef alan bir kumpas olduğu yönündeki AVAZTÜRK’ün yayınları üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Zihni Çakır ile ilgili de 1,5 dakikalık bir video yayınlayan Mehmet Özışık, bu videoda da Zihni Çakır ile hiçbir ilgisi olmayan iftiralar sıralamış, Çakır da Özışık’ın kendisini hedef alan iftira, hakaretleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

 

AVAZTÜRK