MHP'li Murat Ilıkan, Mansur Yavaş'ın yalanlarını yüzüne yüzüne söylediği sözlerle çürüttü

MHP'li Murat Ilıkan, Mansur Yavaş'ın yalanlarını yüzüne yüzüne söylediği sözlerle çürüttü

Ankara'nın CHP’li Başkanı Yavaş’ın FOX TV ve CHP medyası üzerinden yürüttüğü “AK Parti ve MHP Ankara’ya hizmeti engelliyor” algısını MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan Yavaş’ın yüzüne söylediği sözlerle yıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Büyükşehir’in CHP’li Başkanı Mansur Yavaş’ın beceriksizliklerini “Mecliste çoğunluğa sahip AK Parti ve MHP gruplarının çalışmaları engellediği” yalanıyla örtme çabasının yüzüne söylenen gerçeklerle yıkılmasına sahne oldu.

CHP’li Mansur Yavaş’ın FOX TV ve CHP medyası üzerinden yürüttüğü “çalışmalarımız engelleniyor” algısını, Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Mansur Yavaş’ın yüzüne karşı söylediği sözlerle boşa çıkardı.

Ilıkan, ABB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Mansur Yavaş’ın, bazı bölgelerin su hattında yapılacak yenilemelerle ilgili önergenin MHP ve AK Partili üyeler tarafından reddedildiği yönündeki sözlerini, yüzüne karşı kullandığı ifadelerle çürüttü. Ilıkan, söz konusu önergenin bütün partilerin ortak kararı ile Temmuz ayına ertelendiğini söyledi. Mansur Yavaş Ilıkan’ın bu sözlerine itiraz edemezken, Ilıkan, seçimden hemen sonra söz konusu işlerle ilgili Mansur Yavaş’ın “siz yetki vermeseniz de biz belediye kaynakları ile yaparız” sözünü de hatırlattı. Yavaş’ın bu sözleri kabul etmesi üzerine Ilıkan “1 yılda neden yapamadınız” diye sordu.

Tek tek rakamlar vererek, Mansur Yavaş’ın CHP medyası ve FOX TV üzerinden oluşturmaya çalıştığı “MHP ve AK Parti grupları çalıştırmıyor” algısını çürüten Ilıkan, belediyenin borçlanmak yerine kendi kaynaklarıyla yapabileceği işler için borçlanmayı ve milletin sırtına faiz yükü yüklemeyi seçtiğine vurgu yaparak, “biz yapılmasın da demiyoruz. Biz gerekli malzeme için verelim ASKİ personel kabiliyetiyle de işler yapılsın diyoruz” dedi. Mansur Yavaş’ın kendi sözleri ile bütçenin olduğunu, paranın bulunduğunu ona rağmen 100 milyon liralık yetki verdiklerini belirten Ilıkan, CHP’li Başkan Yavaş’a yönelttiği eleştirilerini “Sayın Başkan biz size ne zaman kabul edip bir şey versek EGO borçlanmasında da böyle yaptınız. Siz bir şey versek mutsuz oluyorsunuz” ifadeleriyle sürdürdü.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından da paylaşımında bulunan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “Temmuz ayında görüşülmek üzere ertelenen maddeye "red" verdiler dediniz yalan söylediniz... malzeme miktarının kredisini verdiğimiz karara "red" verdiler dediniz ifira attınız. Siz böyle yapmaya devam edin. Allah Var Gam Yok!” vurgusunda bulundu.

 

İŞTE MURAT ILIKAN’IN MANSUR YAVAŞ’IN YÜZÜNE SÖYLEDİĞİ O ÇARPICI SÖZLER

 

 

AVAZTÜRK