Milli Savunma Üniversitesi mülakatında ‘Tunahan’ sorusu ‘şok’ etti, ‘Demirtaş’ diyaloğu ‘pes’ dedirtti

Milli Savunma Üniversitesi mülakatında ‘Tunahan’ sorusu ‘şok’ etti, ‘Demirtaş’ diyaloğu ‘pes’ dedirtti

Milli Savunma Bakanlığı’nın Subay-Astsubay ihtiyacını karşılamak için düzenlediği Milli Savunma Üniversitesi’ne öğrenci alımı mülakatlarında bir adaya yöneltilen soru ve mülakat komisyonu arasındaki diyalog pes dedirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay-astsubay ihtiyacını karşılamak için Milli Savunma Üniversitesi’ne öğrenci alımı sınavları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Ankara’da Harp Okulu’nda düzenlenen mülakatlarda, 17. Komisyon’da adaylardan biri ile mülakat komisyon başkanı arasında yaşanan diyalog ve yöneltilen sorular “pes artık” dedirtti.

Sınava Ankara dışından katılan adaylardan M.D., sınavların spor aşamasında büyük başarı göstererek kendi grubunda birinci oldu. Öğrenci adayı, bu başarısı nedeniyle sınavın düzenlendiği meydanda alkışlatılırken, spordan sonraki aşama olan mülakata da 17. Komisyon’da girdi. Komisyonun karşısına çıktığında, spor sınavındaki başarısından dolayı tebrik edilen M.D., komisyonun, özgeçmişine dair sorularını cevaplandırdıktan sonra yöneltilen 4 sorudan ikisi karşısında şok oldu.

Komisyonda yaşadıklarını AVAZTÜRK’e anlatan Subay-Astsubay adayı M.D., “Bildiğin en büyük iki terör örgütleri hangileridir” sorusu yöneltildiğini ve buna da “FETÖ ve PKK” diyerek cevap verdiğini belirtti. Akabinde “Süleyman Demirel kimdir” sorusunun geldiğini, buna da cevap verdiğini belirten M.D., bu sorunun ardından gelen, “Süleyman Hilmi Tunahan kimdir” sorusu karşısında şaşkınlığa düştüğünü, ancak medyadan okuduğu kadarıyla bu soruya cevap vermeye çalıştığını belirtti.

Komisyonun son sorusu karşısında şaşkınlığının daha da arttığını belirten M.D., “Selahattin Demirtaş kimdir” şeklinde gelen bu soruya da “Bir teröristtir” cevabı verdiğini, bu cevap üzerine komisyon başkanının, “Allah Allah! HDP’nin eş Genel Başkanı olmasın” şeklinde tepki verdiğini, bunun üzerine de kendisinin “Olabilir, ama benim gözümde teröristtir” diyerek cevabında ısrar ettiğini belirtti. Komisyonun bu diyalog sonrasında çıkabilirsiniz dediğini aktaran M.D., mülakat salonundan aşağı inip sonucu sorduğunda ise “elendiniz” cevabı karşısında bir kez daha şok yaşadığını, kendisinin hiçbir grup ve yapıyla bugüne kadar ilişkisi olmadığını aktarıp, “TSK sınavında Süleyman Hilmi Tunahan kimdir sorusuna beklentileri karşılayan bir cevap veremediğim için mi elendim yoksa Selahattin Demirtaş’a terörist dediğim için mi elendim bilmiyorum. Her iki durumun da endişe verici olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir yandan Doğu ve Güneydoğu’daki askeri lojmanlarda çıkan HDP oyları sorgulanır öte yandan TSK’nın farklı gruplardan ayıklanmasına dair mücadele verilirken, geleceğin TSK kadrolarının şekilleneceği bir sınavda yaşanan bu durum pes dedirtti.

SINAVLAR BOYUNCA SERGİLENEN TAVIR DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Öte yandan Milli Savunma Üniversitesi Subay-Astsubay alım sınavlarının Ankara’da tek merkezde yapılması büyük yığılmalara sebep olmuş, binlerce insan Ankara dışından çocuklarını sınava getirdiğinde, Harp Okulu bölgesinde araç park sorunu yaşamış, Türkiye’nin çeşitli illerinden çocuklarını araçlarıyla sınava getiren anne-babalar, çocuklarını sınavın yapılacağı kampüs nizamiyesinden uğurladıktan sonra geri döndüklerinde araçlarının trafik ekiplerince çekildiğini görüp büyük tepki göstermişti. Günlerce yapılan sınavlar sırasında yüzlerce aracın çekiciler tarafından otoparka çekilmesine bölgedeki taksici esnafı bile tepki göstermişti.

msb_sinavi_yogun_kalabalik.jpg

 

msb_sinavi_arac_cekme_.jpg

 

msb_sinavi_arac_cekme_1.jpg

AVAZTÜRK Özel